Ingen eld på Valborg :(

Nyss hemkommen från lite valborgsfirande vid bystugan i Tjuståsa! Solen strålade fint på den ljuvliga kören som sjöng in våren, men blåsten höll elden Med sin frånvaro i år, tyvärr! Jädra blåst! 

Veckans tips

Köpte detta nagellack häromdagen! Jag gillar röda tånaglar, men detta blev mer en hallonröd nyans! Very very Nice! 

Midsommarfirande - förtroendefyllt uppdrag

Jag fick förfrågan i år från Tjuståsa Byalag att arrangera det årliga midsommarfirandet här i byn. Så nu pågår full planering! Tanken är att jag ska fungera lite som spindeln i nätet, fixa affisch, planera alla aktiviteter och förberedelser. Jag som är JÄTTESÄMST på att memorera namn på personer, ska nu försöka ta kontakt med veteranerna i byn och delegera lite smått och gott inför dagen. Igår träffade jag grannen på maxi, så nu är ängen mitt emot vårt hus bokad för firandet, precis samma plats som i fjol. Check! :) Som tur är har jag bett att få en medarbetare i planeringen inför dagen. :) Så kära vänner och bekanta och allmänheten, boka in fredagen den 21 juni, dvs midsommarafton kl 10-12.30 i era kalendrar! Mer info kommer senare! Tjoho
Såhär såg det ut i fjol när vi dansade runt midsommarstången i Tjuståsa!
 
Axel firade sin första midsommar i magen, hihi
 

Härliga söndag

Dagen började på folkets park, mässa för de 6 sinnena! Jag, syrran och Bettan strosade runt bland alla utställare! 
Vi fastnade vid vedic art! Vet inte exakt vad det går ut på än, mer än att man typ målar från hjärtat! Vi blev hur som helst nyfikna på detta och bokade in oss på en halvdagskurs i sommar! Nice! 
vi lyssnade till två föreläsningar! Fick lite mer inblick i currylinjer som omger jordklotet och hur vi kan påverkas av dem, och hälsa Ur ett ekologiskt perspektiv! Jag tyckte båda var superbra! Fick massor av inspiration!! :) 
blev även inspirerad av produkter från rosenserien, och funderar på att ha ett sånt party hemma! Nån som vill komma om jag anordnar ett sånt party?? Det är ju ekologiska bra grejer!!!!! Hihi! 
Alla gäster fick måla ett litet fält på en stor tavla!
 
 
hemma pågick fullt trädgårdsarbete med att fortsätta plana ut vår gräsmatta! Ricke, mamma och pappa har rent ut sagt slitit som djur med detta! Svärmor och svärfar dök oxå upp och hjälpte oss att ta ned julslingan (!) från flaggstången! (Julen varade längre än till påska) 
 
 

Mässa för de 6 sinnena

Idag ska jag, syrran och Bettan gå på mässa i folkets park! Mässa för de 6 sinnena! Brukar vara uppskattat!
I fjol minns jag att jag köpte massor av partyliteljus där, haha!

I år har jag tänkt att gå på två spännande föreläsningar! Den ena handlar om hälsans betydelse av currylinjer och vattenådror! Den andra, som jag ser mest fram emot handlar om hälsa ur ett ekologiskt perspektiv! :))

Kommer säkert träffa en o annan känning där oxå! Kvinnan jag brukar gå på massage hos, Gunnel Hallman, brukar ju stå där med sin vedic art!

Förväntningarna är STORA!!!

Idag ville katten Elsa visa upp sin gosigaste sida i bloggen hihi


Maxi en lördagkväll

Vid 18 ikväll drog vår lilla familj till maxi för lite veckohandling! Perfekt tid att handla på! Inte en massa folk som yrar runt!
Det verkar som att Axel gillar att handla! Hihi


Plana ut gräsmattan....med hagel (!)

Min lilla mamma fick för sig att gräsmattan här hemma hos oss var ojämn och gropig så hon ville jämna till den lite idag! Hah! När vi satt ute och fikade så kom först lite regn, sen lite mer regn och sen
H A G E L !!!!!
Men snart kanske det slutar så vi kan fullfölja planen och jämna till det med jord, som det var tänkt från början!
TACK förrästen Ring's gräv för jorden du hjälpt oss ta hit!!!!


Sover som en prins

Min lilla jägare sover som en prins! ;)
Hihi han har fått en ny militärscarfs, inköpt på kappahl!
Nu laddar vi inför morgonens Babysim!


Lord S och ett fång rosor

Ikväll kom min gamle vän Lord S på besök, och ett fång vackra rosor! Lord S såg till att liva upp att lite i hjärnkontoret! Tjoohi
Zzz Godnatt


Saven gav mig en ring

Skrev en förfrågan på Facebook förra veckan, om det fanns någon som ville ha lite av vår Björksav! Då hörde en gammal barndomsvän av sig o sa att hennes granne nog ville ha lite Björksav!
Hennes granne och jag fick kontakt och det visade sig att han druckit sav i minst 10 år! Det började med att han fick cancer och samtidigt fick reda på att sav kunde motverka cancer! Visserligen fick han annan behandling oxå men han blev bättre! Sedan dess har han fortsatt att dricka Björksav, 1-2 glas om dagen i 10 år! Han säger sig må jättebra överlag och hänvisar en stor del av det till saven!

Fin berättelse!

Fint var det oxå att jag fick en gåva tillbaka! Mannen ville ge mig pengar gör saven, men vi har valt att inte ta betalt i år! Då fick jag istället välja ett smycke som hans fru gjort! Hon har ett intresse av att göra smycken av silverbestick! Ni kan tänka Er att jag hade svårt att välja! Men det blev en ring i äkta silver, gjord av en tesked! nu pryder den mitt högra (!) ringfinger! Hihi


Lite om vitsippor och Jehovas

Hah vitsippor och Jehovas, kom inte på nån bättre rubrik!

Idag har vi ÄNTLIGEN float in all ved! Cirka 40 kubikmeter! TACK svärfar för klyvning och hemkörning av ved, TACK pappa och syrran för tappra eftermiddagar/kvällar med arbetet att floa in veden! Nu kan vi stryka en stor punkt från vår att göra lista! Och nu har vi värme till vårt hus ett bra tag framöver!

Medans vi floade lite ved idag så gick Axel och hans mormor på en skogspromenad, och hade med sig lite vitsippor hem! Åh då luktar så gott, vår!

Igår kom en tjej från Jehovas hit! Jag välkomnade in henne en liten stund! Ganska underskattat det där med att knacka dörr och lämna broschyrer o prata livet idag! Men jag gillar det, faktiskt! Folk kan gott behöva få inbankat lite vett o etikett i huvet emellanåt! ;) inte för att jag överhuvudtaget delar deras tro till punkt och pricka, men där finns mycket gott och tänkvärt att hämta! Fint!
Bättre att folk försöker sprida lite frid istället för att folk sitter hemma i sina stugor och knyter nävarna i bordet och tycker och tänker en massa!

OJ, nu blev det visst sentimentalt här! Heh! Idag sammanfattar jag inlägget med att vitsippor luktar vår, TACK till våra familjer som hjälper oss på olika sätt och sist Jehovas, som bara vill väl! ;)


Shine

Igår var jag o klippte mig! Befrielse! Jag ser igen! Luggen var liksom så lång så jag hade nästan kunnat sopa golven med den :)
Jag såg i Oskarshamns annonsblad för en tid sedan en liten annons om salong shine i kråkerumsbacken! Jag har länge tänkt testa nåt nytt (går annars på tipp topp), så nu gjorde jag det! OCH jag är jättenöjd! Jag har hittat en ny superfrisörska! Johanna heter hon! Nu är hon min min min i fortsättningen! :))
Å så fick jag beröm för min fina hårfärg! Alltså hon var så himla bra, det märks när nån tycker om sitt yrke, hon var så kunnig och trevlig! Å billigt var det oxå!

Salong Shine får 5 saxar av 5 möjliga av mig!!!! :))

Nu ska jag yoga lite i solen medan Axel sover så fint i sin vagn!


Vilken kändis liknar jag?

Fastnade lite i appen My heritage, där man bl A kan se vilken kändis man är lik! Upplevelsen blev en skräckblandad förtjusning:


Växthus here I come

JIPPIE!!!! Ikväll har det skett! Jag har blivit med växthus!!! Ååååhh jag är alldeles superlycklig!
Ricke har tjatat några veckor om ett växthus på tradera, och ikväll sa han plötsligt "älskling, nu är det 15 minuter kvar att lägga bud på det där växthuset"! Jag kunde inte motstå......... Nu ryker lite av vår återstående trissvinst.... Men det är ju just till såna här saker det ska gå!
Åh så kul!
Minns ni i fjol när våra egenodlade gurkor tog över vårt hus, hihi, nu kan de få ett eget litet hus! (Se bild nedan på gurkor från i fjol)
Vi har köpt ett litet väggbäxthus, 5 kvadratmeter! Vill ju börja lite försiktigt innan jag investerar i ett 20 kvadratermeter eller nåt sånt, sen när vi vunnit 23 miljoner!
Nu tänkte jag försöka få igång Er bloggläsare lite till, hihi:
Har ni växthus? Vad brukar ni odla i dem??

På tal om tidigare nämnt ämne "nyfikna men blyga bloggläsare", så har jag idag kommit på minst 5 av Er! Hah! Känns lite läskigt när folk redan vet att man t ex ska till frissan, fast man inte själv vet att de vet! Daaah, men det borde jag ju förstå, att så blir det ju lite med en blogg! MEN skulle ju vara kul som sagt med lite kommentarer, ni vet "ge o ta", eller är det verkligen rättvist att alla ska bara gotta sig i nyfikenhet?!?! ;) va VA VAaaa?!?! hihi
Kanske väcker detta lite kommentarer?!?!

Ho ho eeeeekoooo i min kommentarbox!

Man kan sammanfatta detta inlägg med att jag är rik på växthus men fattig på bloggläsarkommentarer ;)


GAP ända från London

Syrran var i London nyss och när hon kom hem åkte Hon direkt till oss för att lämna GAP! Hah, ja så stod det på en tröja till Axel! Tydligen är det ett Jättekänt märke! *skäms på mig*
Axel fick oxå ett par mocksiner, inköpta i London men Made in Sweden, haha!
Vi vuxna fick små chutneyburkar, det blir gött till grillkvällar etc... :P


Många blyga läsare?!

Jag har minst 100 (!) läsare dagligen på min blogg! Kul! Rekordet är 157 besökare på en dag! Jisses! Tänk att så många vill läsa o se det jag lägger upp!
MEN var inte så blyga, skriv kommentarer vetja! :))
Jag har några trogna läsare som brukar skriva några rader, och det är alltid lika kul att få nån slags feedback! ;)

Idag står det babyrytmik på schemat! O ikväll ska jag frisera mig lite! Välbehövligt!

Blomman nedan är en gåva från min mor till vår lilla familj, hihi! Den pryder nu sin plats på köksbordet!


Det BLÅSER ute

Jag fullkomligt avskyr blåst, faktiskt! Det får hellre regna, snöa, töa ja vad som helst men INTE blåsa! :(

Nåt annat jag avskyr är bilköer kombinerat med ledsen bebis! Tips till alla småbarnsföräldrar där ute: ge Er inte ut på E22 mellan Fårbo och Oskarshamn den närmsta framtiden, för du riskerar att få sitta lääääänge i bilkö! De ska tydligen asfaltera vägen, vilket iofs är bra för den är så gropig!

Anledningen till att jag var ute o for på E22 idag var att jag och Axel har haft en heldag i Jämserum! Där bor Rickes mormor och morfar (för Er som undrar vad jag gör i Jämserum jämt) ;)
Rickes mamma, dvs Axels farmor var oxå där idag, och skämde bort Axel med lite härliga sommarkläder! Hihi, de kommer passa fint till hans solhatt han fick häromdagen!!!


Floa ved

Ikväll har vi float ved, jag Ricke, syrran och pappa! Skön aktivitet som befriar en från vardagssysslorna en stund och som erbjuder motion! :) 
 
För en tid sedan såg jag på Nyhetsmorgon att det skrivits en bok om att floa ved! I boken står oxå om hur man kan läsa av en person utifrån honom/hennes vedhög! Hah, den boken saluför vara kul att bläddra lite i! Hihi 
vår vedhög är staplad raka rader under altanen! Allt utrymme ska täckas! Nära till pannrummet! Allt spill ska oxå med bland staplarna! Fint och prydligt om Ricke får bestämma! 
Hemma i fårbo har alltid mamma och pappa gjort runda vedhögar i ett hörn av trädgården! 
Haha undrar hur våra olika vedhögar hade tolkats i boken! 
 
 
Axel låg o sov några timmar i vagnen medan vi floade och vi drack en massa Björksav för att släcka törsten! Snacka om träsmak såväl innanför som utanpå kroppen nu! :P
 
 

Måndagslunch

Katten Ester tänkte visst äta kopparorm till lunch idag! Men jag bar bort hennes lunch utanför gården o sa åt henne att du får "äta ute" idag!!!
 
 

Buren av min förebild

Agneta Gunnarsson.... Minns du när du bar runt på mig såhär???!!! Hihi 
 
 

Betat av alla helgens måsten

ALLA måsten har blivit av idag! Yes! Vad skönt! Och tack vara mina föräldrar som hjälpte oss med barnpassning, floa ved och matlagning så kunde jag och Ricke beta av alla måsten! 
TACK mamma och pappa! Ni är bäst!! 
 
idag har Axel fått en fin solhatt och ett presentkort av sin mormor och morfar! 
då blev han såhär glad, hihi 
 
 


 
 
 

Söndag = vilodag.... Eller inte

Idag på schemat:
1: laga bilen
2: städdag byalag
3: veckohandla
4: tömma Björksav
5: leverera Björksav
6: tvätta och stryka tvätt

Och däremellan ska Axel äta, sova, underhållas! Vi ska äta! Tur mina föräldrar kommer och tar hand om vår prins lite och lagar kallops!

Saker vi vill göra idag men nog inte hinner:
1: Kolla på Ebbas fotbollsmatch
2: fika på Drevstigen
3: vila
4: vara i trädgården

Om jag vann 23 miljoner så skulle jag köpa tid!!! ;)
Men eftersom jag inte har vunnit mina 23 miljoner än så får vi se till att planera, planera, planera!

När Axel hade kolik och vi höll på att gå in i väggen så lärde vi oss att bli bättre på att planera! Numera skriver vi en lista varje månad på allt vi ska göra den månaden, mest en massa måsten! Sen stryker vi vartefter det vi betat av! På så sätt blir alla måsten av, men det blir mindre tid över för spontanaktiviteter!!


(F)loppis

Ja man kan kalla dagens aktivitet för det!
Hade ju packat med mig massor med saker att sälja, MEN, till att börja med fick jag ett bord i ett litet rum, dit kanske bara hälften av loppisbesökarna hittade! Dessutom hade jag nog med fel grejer! :( hälften var ju barnkläder, men sålde inte ett enda plagg!
Det jag dock lyckades sälja var bl a; julgransfot, måttband, väggur, kandelaber, ugnsformar, jacka, två dukar, lite leksaker, två nappar och ett par barnskor! Sålde för totalt 410:-

Nåja, har STORA funderingar på att ha egen loppis under sommaren i nån bod här hemma på gården! Ska sova på saken tror jag..... Men det finns ju alla förutsättningar......

Sist men inte minst TACK Flax för all hjälp idag och trevligt sällskap OCH för att du stod ut med min dipp efter lunch ;) hihi


Nu är jag laddad....

.... Med massa prylar att sälja! :)
Flax baklucka är full! Hihi

Gott folk kom till Big Bang kl 10-14 så får ni träffa mig och min medhjälpare Flax!!! :))

Mina älsklingar och min mamma går på Babysim istället! Idag blir det dyk och undervattensfoto för lilla Axel!


TACK MAMMA

Idag kom min mamma till oss i Tjuståsa! Hon längtade efter sitt lilla barnbarn! Hah, den kärleken går absolut inte att ta miste på! De busade och sov medans jag och Ricke gjorde ett litet ryck med att floa lite ved! TACK mamma för att du passade Axel en stund !

Imorrn kära vänner och bekanta, imorrn gäller det! Imorrn ska jag stå på loppis på big Bang ! Tjoooho, hoppas vi ses!!

Blomman på bilden nedan fick jag förra veckan! Tyckte den passade så fint i min stora tekopp! Hihi


Blåsigt värre

Alltså hur mycket kan det egentligen blåsa!?!?! Jag tror jag blåser bort! Snacka om aprilväder idag! Sol regn sol regn o så denna hemska blåst!!!! Gaaaah

Ikväll har vi tappat sav igen, och vi hade tre gäster på besök, varav två ivriga små barn som hjälpte till att byta dunkarna till saven! Hihi
Vi träffade oxå självaste markägaren på vår kvällspromenad! Han berättade om att han just träffat en ko som kalvat! Han fick uppleva när kon skickade rent sin lilla kalv! Det hade jag oxå velat uppleva! Så fint!

Här hemma försöker vi oxå hålla det rent! Axel kräks än (!) efter sin maginfluensa! Han verkar ha blivit väldigt känslig i sin lilla mage efter denna sjukan! När ska det gå över?????
Tänk att han orkar vara så go o gla iaf!!


Fel saker på fel plats

Imorse skulle jag koka mig ett ägg till frukost! Men här hemma hos oss kan man inte förvänta sig att hitta äggen i ägghyllan! Nä för där ligger annat!

För övrigt kan jag varmt rekommendera ägg från frigående höns, ekologiska och fina! Vi köper våra ifrån vår vän Fredriks föräldrar, som har höns på sin gård! Sååå mycket godare ägg än köpäggen, faktiskt ! ;)


Saker på ing

VaderING
Tvätta tvätta tvätta allt som går att hitta som man kan tvätta!!! Pjuh! Lika bra att vara på den säkra sidan o tvätta allt nu för att få bort alla baciller! Tvättade bland annat min vinterjacka idag, med vadering i! Tyvärr har vi ingen torktummlare, så min jacka förvandlas från en glad uppstoppad till en ledsen hängig jacka! :(

SanerING
Vad man ligger i! Det enda positiva med maginfluensa är att man efteråt får ett kliniskt rent hem! Idag har vi sanerat varje vrå, klorin och ytdesinfektion hej o hå!!!

OmplanterING
Idag var det oxå dags att plocka fram fjolårets pelargoner från källaren för att se hur många som överlevt vintern! Det var 5 av 10! Jippie!! Nu har jag klippt ner dem och planterat om dem! Har även planterat om två pelargoner som jag ärvde av mormor.... Har tänkt på henne mycket idag! Känns så tomt!

TappnING
Idag har vi skänkt bort cirka 7 L björksav, fryst ned 15 L OCH jag har duschat mig i resten! STORHETSVANSINNE kan man kalla detta projekt med tappning av Björksav, eller nu har jag tagit mig för mycket vatten över huvudet!!! Hahaha
Men Björksav sägs vara bra mot hår och hud!


Tomt vid matbordet ikväll

Jaha här sitter jag o äter kvällsmat i min ensamhet! Mina prinsar är utslagna!

På menyn: fransk omelett med kassler och grönsaker!


Se det positiva!!

Helgen som var har mest bestått av magsjukegöra! Stackars lilla Axel! Nu har även Ricke åkt på skiten!
Jag tog ju 10 vitpepparkorn i lördags, så nu håller jag tummarna för att de räddar mig från detta elände!

Om vi ska se till det positiva som var i helgen (innan Axel blev sjuk), så hann vi vara på både babysim och figeholms marknad! :))

Babysimmet gick galant! Axel gjorde flera fina dyk mellan mig och sin mormor!

På figeholms marknad inhandlade jag mest såna där bra-att-ha grejer typ ekologisk olivolja, plastsäckar, klädnypor, korv från dövestads grisar och ett litet pussel till prinsen!

Nu ska jag kurera mina finaste killar!!!

https://cdn1.cdnme.se/4009123/7-3/pic_516bd901e087c3692367c508.jpg">https://cdn3.cdnme.se/4009123/7-3/pic_516bd901e087c3692367c508.jpg">https://cdn1.cdnme.se/4009123/7-3/pic_516bd901e087c3692367c508.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/4009123/7-3/pic_516bd901e087c3692367c508.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/4009123/7-3/pic_516bd901ddf2b3290faa9740.jpg">https://cdn3.cdnme.se/4009123/7-3/pic_516bd901ddf2b3290faa9740.jpg">https://cdn1.cdnme.se/4009123/7-3/pic_516bd901ddf2b3290faa9740.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/4009123/7-3/pic_516bd901ddf2b3290faa9740.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/4009123/7-3/pic_516bd9089606ee206afd7706.jpg">https://cdn2.cdnme.se/4009123/7-3/pic_516bd9089606ee206afd7706.jpg">https://cdn3.cdnme.se/4009123/7-3/pic_516bd9089606ee206afd7706.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/4009123/7-3/pic_516bd9089606ee206afd7706.jpg" class="image">


Sjukstuga A la Tjuståsa

Tjo! Här råder maginfluensa! Axels tur den här gången!


Brist på tomma mjölkpaket

Det här med björksav visade sig vara en riklig källa! Vi har fullt upp nu med att byta dunkar dagligen! Cirka 15 L/dag blir det!!!! Vilken skörd!!
Nu efterlyser vi tomma mjölkpaket, så vi kan fortsätta frysa in saven!!! Kom hit med mjölkpaket så kanske ni får en kokosboll som tack! Eller lite björksav!!! :))
Således råder öppet hus här nästa vecka för Er leverans av tomma mjölkpaket!!
TACK på förhand!!!! 

Men så läskigt alltså

Idag fick vi besök av ett glatt gäng här i Tjuståsa! Min kära vän Bettan kom och hade med sig sin syster och hennes pojkvän! Vi åt nässelsoppa och drack björksav! Mitt i allt trevligt snack upptäcker Maria att vi har samma mönster på servetterna som på Axels kuddfodral i barnstolen! MEN så läskigt ropar jag! Hah! Hade jag inte en aning om! Nåja, det är faktiskt att skämta om, eller hur Maria?!?! ;) faten blev barskrapade och det sista det glada gänget sa innan de åkte var att nästa gång vi kommer så vill vi bli bjudna på lufsa!! Hohohohahahaha
 

det glada gänget :) :) :) :) 

 

Hunting rådjur

You know, Rikard likes to go hunting eeeh rådjur in the Wood! His dog Maja runs after the (Did it calls bambi?) ok, she runs after bambi and skäller A lot! Samtidigt som Rikard is hiding With his gun, ready to skjuta the bambi when Maja has scared it With her skällande all the way to Rikard! Good girl! But I believe that, maybe, My extremly bad english förstör the hole inlevelse for you, so you should uppleva hunting for real sometimes!!!! *gaaaaaaah*

Såhär såg ungefär mitt försök till att tala engelska ut igår! Skulle förklara för en av mina londonvänner (som inte talar svenska) lite om jakt.... Men han såg iaf ut att förstå, eller försökte se ut att förstå för att vara snäll kanske!

Jisses, undra vad jag satt o dagdrömde om på engelskalektionerna! Konstigt det där tycker jag när båda mins syskon typ föddes engelsktslande, eftersom de är så duktiga, medans jag typ knappt kan berätta vem jag är på engelska!!! Pinsamt!!!!
MEN jag kan iaf tala spanska, och det kan inte dom! Hohihoho

Nu har jag träffat världens vackraste och gladaste lilla londonfamilj för sista gången den här vändan, nu blir nästa gång inte förrän i juli!

Då ska jag övertala dem att flytta hem till Sverige igen!!!!!!!


Axels jämnåriga vänner e kul!!

Idag har Axel busat med sina jämnåriga kompisar!
Idag var det dags för spontanträff med föräldragruppen!
Vi brukar ses sådär nån gång då och då! En tjej i gruppen tog initiativ redan från början och föreslog att vi skulle fortsätta att ses även utanför BVCs föräldragruppsträffar! Kul med människor som kommer på såna bra idéer! Tack Malin! ;) (om du nu läser detta) hihi

Nåja idag konstaterade vi att våra små inte är så små längre jämfört med hur små de var när vi sågs med dem första gången tillsammans!!! 


Barn-HLR-utbildning

I lördags gick jag utbildning i barn-HLR! Sååå himla bra utbildning och så viktig kunskap!
Borde vara lag på att alla föräldrar ska gå sån utbildning !

Jag vill även skryta om ambulanskillen vid namn Daniel Loftby som ställde upp och höll i utbildningen, han var sååå bra! Mycket engagerad och kunnig med erfarenhet i området! Tack Daniel för att du tog dig tid och utbildade oss nästan 60 pers nu under några veckor!!

Axel är ju väldigt nyfiken och som alla andra barn stoppar han saker i munnen! Nu känner både jag och Rikard oss mycket tryggare om nåt skulle hända med Axel så vi blir tvungna att ingripa!!


Helt såld på Björksav

Jag är frälst, i Björksav! Tänk vad friskt och gott det är! Vilken gåva! En skänk från.... Nedan!

För Er som är nyfikna så måste ni verkligen testa detta! Det är enkelt! Och det är NU det ska göras!

Björksav kan endast tappas just när snön håller på att smälta bort, när det börjar bli plusgrader ute och fram till dess att löven slår ut, då funkar det inte längre! Så nu har vi några veckor på oss att lagra ett litet förråd med sav i vår frys!

Man ska välja en stor, gammal björk, som ligger på en kulle helst i söderläge för att kunna utvinna mesta och bästa möjliga sav!

Borra ett hål, 16 mm borr och gör ett cirka 10 cm djupt hål snett uppåt i stammen! Rengör hålet! Hålet bör vara cirka 30-80 cm ovanför jorden! Sätt ett rör i hålet och andra änden en dunk eller dylikt!

Byt ofta ut och rengör dunkarna!

OBS! Björksav ingår inte i allemansrätten, så man måste först fråga markägaren om lov!

Savens hållbarhet är likvärdig med exempelvis mjölk! Sen börjar den jäsa och smakar illa!

Finns massor mer att berätta men fortsättning följer!


Gassande sol = glasögonorm!

Mitt förra inlägg handlade om huggorm! Men jag har en egen liten glasögonorm hemma ! Hihi!
Igår när vi var på maxi fick lillprinsen ett par solglasögon!

Idag har vi varit hos tandläkaren med vår lilla buse! Under helgen har han gjort två fadeser rakt ner i golvet och börjat blöda från munnen! Nyfikna busen! Men vi fick inga noteringar hos tandläkaren! Allt såg fint ut!

Så nu är Axels första tandläkarbesök avklarat också! Check!


Gassande vårsol = huggorm

Har imorse fått hört av min kära granne att hon mötte en stor svart fet huggorm på sin morgonpromenad! Den låg så Gutt i den gassande solen och njöt!
Ååååhnej tänkte jag!! Nu ska man gå på helspänn igen! Är det inte vildsvin så är det ormar! Men har hört att man kan gå i terapi för sånt där, hmm kanske skulle vara nåt för mig, så jag inte överför några rädslor på Axel!

Spindlar var jag mycket rädd för innan men den fobin har jag märkligt nog hanterat på egen hand!

Åska likaså, var jätterädd innan men nu tycker jag att det är rätt så fint med detta mäktiga skådespel som vi inte rår på!! Dock har jag respekt för åskan, man vet aldrig när den tänker slå till!!

Fler fobier.... Hmm det är när någon lägger diskborsten eller disktrasan i diskhon! Usch! Och låter den ligga kvar där bland smutsig disk eller matrester!

Vad har ni för fobier???


Tappning av björksav

NU NU NU har jag äntligen druckit björksav för första gången! Det smakade sött! Hihi
För Er som inte vet vad björksav är så står bl a såhär på Wikipedia

"Björksav är den sav som utvinns ur björkträd. Savtappning är en gammal svensk tradition som kom att bli vanlig under 1700- och 1800-talet, men fortfarande förekommer i liten skala. Även i Finland, de östeuropeiska länderna och i de flesta övriga länder där björken är vanlig, förekom, och förekommer, savtappning för olika ändamål, i mer eller mindre stor skala. Björksaven var förr ett viktigt vitamintillskott på vårvintern; även boskapen brukade få björksav att dricka."

Nu planerar vi att tappa några liter, och frysa in! Blir ett fint vitamintillskott!


Rensa i röran

Idag har vi städdag här hemma i Tjuståsa! Vi har börjat angripa källaren så smått!

Jag har även under en tid fått påpekande från min käresta att min handväska är tung!!! Och då kan jag lova Er att den inte är tung på pengar!! Ricke bad mig räkna upp allt jag har i min väska! Men när vi sen tömde den på allt innehåll så visade det sig att jag inte hade nån koll på vad som fanns där! Jisses!
I väskan fanns bl a:
Plånbok
Mobil
Almanacka
3 (!) lypsyl, kan vara bra att ha...
5 (!) pennor, ifall nån går sönder är det ju bra att ha flera liksom....
2 halvfulla paket näsdukar
Näsdroppar till barn
Passerkort till jobbet (är mammaledig).
6 (!) hårspännen, ifall jag får för mig att göra en balfrisyr när jag är på maxi eller så....
Och flera hårsnoddar
Tändare, fast jag röker inte och uppmuntrar inte andra till det heller!
2 recept, kan ju vara bra att ha om man vill laga mat nån gång när man är ute o åker!
Med mera med mera

Summan av kardemumma, för mycket saker i handväskan, hälften visste jag inte ens om att de fanns där, vissa saker har jag i perioder letat efter länge, och kan min tunga väska vara en av orsakerna till min onda rygg?!?

Lämpligt nog fick jag en vacker liten handväska i 30-årspresent i helgen, av mina Londonvänner! Allt har en mening osv!
Nu ska den stora väskan bytas ut mot min nya lilla! Nu har jag valt ut de viktigaste grejerna att ha i väskan! Innan hade jag minst 38 saker, nu Max 7!! OBS, killar har ALDRIG handväska!!!

Känner mig befriad!!! :) känner att jag plockat fram den lite mer manliga sidan av mig och befriat mig lite från den där "alltid redo sidan"

Vad har ni i era väskor??!!

Nu går jag ner i min källare.... Lalalala


Dymmelonsdagsknippe

Idag lärde jag mig nåt nytt om nåt gammalt! Rikards mormor visade denna lilla grej som hon kallade dymmelonsdagsknippe! Förr i tiden tillverkade killarna i småskolan såna i trädslöjden och sen på dymmelonsdagen så hängde de såna på ryggen på flickorna de tyckte om! Hihi, så rart!


Vatten e gott

Såhär gör katten Ester när hon blir törstig!


Ny restaurang "i stan"

Eller rättare sagt på landsbygden! Restaurang Torpet på Golfbanan i Skorpetorp har nyligen öppnat! Jag har redan hunnit testa både deras catering - planka och deras lunchmeny!
Båda var supergott!!! Kan varmt rekommendera Er ett besök dit på lunch! De har bra med två alternativ!
Igår var jag och Ebba där och jag beställde fisk och Ebba tog ragger med fläsk! Sååå gott!!!

För övrigt råder väl hockeyfeber i stan just nu, när det är stor match på arenan ikväll! Jag kom förbirullandes med min lilla Peugeot förut, och det var mycket liv och rörelse minsann!!

Idag har solen stekt fint på ansiktet! Hunden Maja trivs oxå med solen, så pass mycket att hon är extremt svårflörtad när det gäller promenader!!


Påsklov

Denna veckan har alla barnen påsklov, likaså Axel! Idag är det ingen babyrytmik på schemat! Vi får busa hemma istället! Men det är rätt så skönt med tanke på det fullspäckade schema vi haft senaste tiden!!!

Igår var Axels kusin Ebba på besök här hemma! Hon fick vara med om att Axel satte i halsen och att jag skar mig djupt i tummen! Hah! En olycka kommer sällan ensam!! Tur att Ebba är en sån tuffing så hon behöll lugnet och styrde upp matlagningen när jag stoppade det forsande blodet!!!
På lördag ska jag gå HLR-utbildning för barn så jag kan den biten med om det nu ska bli nödvändigt nån gång!!

I em kommer mina londonvänner på besök för första gången hit till Tjuståsa!

Nu sover Axel o då passar jag på o gör lite yoga!
Yoga is life!


Älskling - ta ett kort nu....

När jag ligger här en stund i soffan så säger Ricke "älskling, ta ett kort nu med kameran"! Jag vänder mig om och ja, se själva! Tokstållar!!!


April april din dumma sill

Jag kan lura Er vart jag vill!!!!
Idag har jag försökt lura mina nära o kära! Lyckades lura sambon att det stod 5 älgar utanför köksfönstret! Och lyckades lura Flax att det fanns nybakade kokosbollar här hemma, så han kom hit på stört! Haha! Att sen få uppleva en snopen min när jag sjöng ut "april april" var oslagbart! Hihi!

Igår var det påskmys i Fårbo! Sol, långpromenad, påskmat, påskägg, paketlek med tema gult, och yatzy!!!

Nu var påsken över för den här gången! Men nånstans där vet jag att det väntar en påsktupp redo att spexa nästa påsk!!!?! :)


RSS 2.0