Helt såld på Björksav

Jag är frälst, i Björksav! Tänk vad friskt och gott det är! Vilken gåva! En skänk från.... Nedan!

För Er som är nyfikna så måste ni verkligen testa detta! Det är enkelt! Och det är NU det ska göras!

Björksav kan endast tappas just när snön håller på att smälta bort, när det börjar bli plusgrader ute och fram till dess att löven slår ut, då funkar det inte längre! Så nu har vi några veckor på oss att lagra ett litet förråd med sav i vår frys!

Man ska välja en stor, gammal björk, som ligger på en kulle helst i söderläge för att kunna utvinna mesta och bästa möjliga sav!

Borra ett hål, 16 mm borr och gör ett cirka 10 cm djupt hål snett uppåt i stammen! Rengör hålet! Hålet bör vara cirka 30-80 cm ovanför jorden! Sätt ett rör i hålet och andra änden en dunk eller dylikt!

Byt ofta ut och rengör dunkarna!

OBS! Björksav ingår inte i allemansrätten, så man måste först fråga markägaren om lov!

Savens hållbarhet är likvärdig med exempelvis mjölk! Sen börjar den jäsa och smakar illa!

Finns massor mer att berätta men fortsättning följer!


Kommentarer
Postat av: SofLom

Det är två prickar mellan savlig och sävlig.. Ska snyltdricka lite så får vi se om björkpollenallergin blir påverkad.

2013-04-09 @ 21:21:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0