Höstprojekt fond?!

Jag har funderingar på att tillaga egen fond! Ja, jag vet att det låter lite nördigt ambitiöst på nåt vis MEN, jag är nyfiken och vill prova OCH på köpet får jag förmodligen såååå mycket mer smakrika fonder! Dessutom blir det ekologiskt, ej en massa tillsatta ämnen och fusksmakförstärkare! Skulle vara kul o göra en fiskfond, en kycklingfond, en grönsaksfond och typ en kalvfond! 
Känns som nåt man skulle kunna pyssla med i höst, efter rötmånaderna!!! 
Har börjat googla lite på det och vad jag kan förstå så är hemmagjord fond mer rostad än köpt fond, som oftast bara är kokt och därmed tappaR mycket smaker som blir vid rostningen, men som de då säkert fixar till med tillsatta ämnen! Ni vet, de där E-ämnena.......
 
Bra är att jag har en fästman som är jägare, och bekanta som styckar, så kan förhoppningsvis komma åt lite ben och köttputs! Kyckling går ju att köpa, förhoppningsvis ekologiskt, och torsk oxå! Mycket fond lär det ju bli, och då har jag läst att man kan frysa in i iskuber! Smart! 
 
Det bästa vore ju om man gick ihop några stycken och gjorde typ varsin fond, o sen byter lite fond med varann! Hah! En fondklubb!!! Vilken grej! Nån som ropar högljutt redan nu och viftar ivrigt med armar och ben "jaaaag viiiill vara meeeed i fondklubben" :)) hihi. ??!! 
 
se så fint det ser ut:
 
 

Vår lilla jordgubbe

Har du ätit jordgubbar mån tro?!
 
 
Med pannkakor till såklart! Favoriträtten!!!!
 
 

Förlovad i 1 vecka :)

Idag är det en vecka sedan vi bytte ringar, förlovade, trolovade och såhär säger bl A Wikipedia: När paret har förlovat sig är kvinnan mannens fästmö och mannen är kvinnans fästman. Paret kallades förr ofta för fästfolk.
 
Tihi
 
Vi valde att förlova oss på Fjälläng, en plats som vi båda trivs mycket bra på! Vi brukar jaga där ibland, det är min absolut bästa meditationsplats och det är så fridfullt vackert! Innan Ricke och jag kände varandra så hade vi ingen aning om att båda har MYCKET anknytning till omgivningarna kring Fjälläng! :)
 Ni vet den där gamla folkvisan "där björkarna susar", passar fint in på vår förlovning på Fjälläng! 
 

"Där björkarna susa sin milda sommarsång,
och ängen av rosor blommar,
skall vårt strålande brudefölje engång
draga fram i den ljuvliga sommar.


Där barndomstidens minnen sväva ljust omkring, 
och drömmarna på barndomsstigar vandra,
där skola vi i sommar växla tro och ring
och lova att älska varandra.


Där björkarna susa, där skola vi bland dem
svära trohet och kärlek åt varandra.
Där skola vi bygga vår unga lyckas hem
och göra livet ljuvligt för varandra."

 
De första att fira vår förlovning var Rickes mormor och morfar, det blev en "champagnefrukost" 
 
 

Odlingar 2013

I år har vi satsat på mycket gott att äta i vår trädgård/växthus! Vissa odlingar ska skördas och avnjutas för stunden och andra ska frysas in och hushålla oss under vintern! :) 
 
Just nu växer det så det knakar!!! :)) 
 
Jordgubbar, spenat, sockerärtor, morötter, lök, broccoli och blomkål
 
Dill, persilja, tomater, gurka och chili, timjan, citronmeliss, gräslök, sallad 

Födelsedagsbar(n)

Idag fyller Ricke år! när han kom hem från jobbet överraskades han av min massör, som tagit sig hit med bänk o allt! Hihi, tända ljus, spamusik, lugn och ro! Så det var bara för honom att klä sig nästan bar och bara njuuuuta! 
 
 
Ricke är inget stort fan av kalas, så det blev begränsat med gäster! Smörgåstårtan från Folkhögskolan satt fint i kistan! 
 
I present av sina gäster fick han pengar, vinbärsbuske, och elektrisk potatisskalare! :)) 
 
 
 
Tack mamma, pappa och syrran för en trevlig kväll! 

Ge o ta

En klok människa pratade häromdagen med mig om hur fint det är att barn vill ge så mycket! De hämtar grejer, vill visa vuxna och ge vuxna! Så mycket givmildhet de bär på! Så Generösa, och förväntar sig inte nåt tillbaka! 
Just nu är Axels favoritsyssla att mata andra när de oxå ger honom mat! Så fint! ;) 
 
 

Sjukstuga

Tur det är tråkväder nu när det råder sjukstuga här hemma! Axel är förkyld sen ett par dagar och jag har nu oxå trillat dit med halsont! Får bli ett par mysdagar hemma! 
Imorrn fyller min stora älskling Ricke år, så ska planera lite gutt för honom! :) 
 
ser tillbaka på en härlig helg! 
 

Ute på nätet igen

Äntligen funkar vårt bredbandstelefoni igen, efter  nästan tre veckors strul!!! 
Nästan läskigt vad beroende man är!! 
 
Men nu ska vi fira att jag kan blogga fritt igen, och det gör vi med lite cykelbilder från galleriet! 
 
Cykelkillen i sin cykeltron
 
Killen utan vare sig cykelhjälm eller rädsla, nästan som i sagorna - kan ni se det oxå ? Min stolte modige riddare på sin höga vita häst!!
 
Tjoho bästa cykelteamet! 
 
Somna visst mitt i cykelturen

Post från London :)

I måndags kom det ett paket med posten, ända från London! Axels fanclub i London ville fira honom på hans namnsdag! Såååå rart! ;) 
Så tack Agneta, Adnene, Zackarias, Noah och Aina! 
 
Vi saknar Er! 
 
 
 

Midsommar

Å eftersom Telia inte har åtgärdat vårt bredbandstelefoni än (!) såhär två veckor senare så får jag göra ett snabbinlägg såhär medans jag är i Fårbo och firar 40-årig bröllopsdag! Rubinbröllop! K Ä R L E K !!! 
Bjuder på bilder från gårdagens lyckade midsommarfirande i Tjuståsa (byalag) och en bild på dagens kärlekspar:
 Kärlekspar firar rubinbröllop
 
på midsommarafton för 40 år sedan (22/6-73) gifte de sig
 
 Stolt bärare av folkdräkt
 
 
 
Återkommande succé är chokladhjulet!
 
Kvarlevor av Majas krans :) 
 
 
Äh, nåt blev stört i bloggandet, får bli fler midsommarbilder vid ett annat tillfälle! Men jag kan sammanfatta helgen med mycket kärlek och glädje och att jag kände mig fin som en prinsessa i folkdräkten jag lånat av svärmor! :)

Guld och gröna skogar

"Kom i min famn, du är den jag har kär, det finns ingen vackrare plats än den här, du lockar förföriskt med kyssar och skratt, så låt oss bli ett med vår midsommarnatt" 
 
 
Fjälläng 2013-06-21 04:15
 
 

Fadern är fred

Grattis AXEL på namnsdagen! Du lever upp till ditt namns betydelse "fadern är fred"
 
 

Tekniska problem

Tyvärr har vårt bredbandstelefoni lagt av hemma, så därmed inget bloggande! Enligt Telia kan det dröja läääänge innan de hittar felet i sitt system Till vår adress! 
 
Passar på att skriva några rader nu när jag är i stan, mer blir det inte just nu.....

Nyttodag o massa svärmor-skryt!!!

Har fått massor gjort idag! Svärmor kom hit på förmiddagen, med färska frallor! Mums! Blev lyxfrukost och sen busade hon några timmar med Axel medans jag fick massor administrativt gjort! Ringa runt, se över och fräscha upp försäkringar (kommer spara tusenlappar på det), fixa med pärmar, ringa en massa måste-samtal! Känns så befriande när man gjort en massa sånt där tråkigt! O det var befriande att få pyssla med det ostört, utan en liten kille som pockar på all uppmärksamhet! 
Svärmor vill gärna vara sysselsatt x 2 så hon hjälpte mig även att plantera, vika tvätt och fixa lite smågrejer i vår trädgård! 
TACK Svärmor för ALL hjälp idag!!! :) 
Busigaste busarna av alla busar
 
Axels farmor hann även plocka denna fantastiska bukett!
 
Tog mig en skön motionstur på cykeln ikväll, och när jag kom hem igen så möttes jag av tre coola killar:
 
Axel premiäråker/kör traktor
 
Helt klart coolaste killarna i Tjuståsa!!!!
 
Allt ska utforskas! "Så stor i mammas värld men så liten i hjulet" hihi
 
 

Veckans loppisfynd!

Säljer mynta och citrontimjan! Perfekt att odla i kruka eller trädgårdslandet! Sprider sig väl! Kom och besök vår loppis och passa på att handla lite gott billigt grönt! :) 
 
Citrontimjan, 10:-/st
 
Mynta, 10:-/st

Dagens HÖJDpunkt!!!

Jisses Amalia! Skulle bara..... Gå på ett kort toalettbesök.... en minut senare hittade jag dagens HÖJDpunkt!!! Tjoho
 
 
Detta älskade barn tar oss varje dag till nya höjder!! :) 

Kaffeg(l)ömman

Jag har aldrig varit någon storkonsument av kaffe! Tycker det är himla gott, men varje gång jag tagit mig en kopp så har jag känt mig gasig och nästan som i ett rus, hah koffeinrus! Lite darrig oxå! Skumt! O så tycker jag ju att jag klarar mig fint på te som ju oxå är jättegott!!! 
MEN häromdagen, efter några nätter med sömnbrist, så hade jag värsta skallevärken! Då sa Rickes mormor att jag skulle testa lite kaffe som bot på det! blev serverad en kopp och vips så var skallevärken borta! 
Har nu tänkt försöka börja dricka nån kopp om dan, men det går inte så bra, o då syftar jag inte på mina tidiga dåliga kaffesymptom, ne för nu är det så att jag GLÖMMER kaffet jag bryggt! Hah! Det kallar jag ovana! ;) Eller så kanske jag helt enkelt klarar mig utan det där kaffet?!? 
Ricke å andra sidan blir näst intill förvandlad till en dinosaurie utan kaffe! Hihi 
tror hans genomsnitt är cirka 4 koppar kaffe om dagen! 
Min vän Eva har tydligen oxå tänkt börja dricka lite kaffe så smått, vi har bestämt oss för att stötta varandra i denna för oss nya aktivitet!! 
 
man kan sammanfatta detta med att jag gömt mitt kaffebehov tillräckligt länge för att komma ihåg att inte glömma dricka mitt nybryggda ekologiska kaffe!! :) 
 
 
 

Grillat e gott

Idag har vi ätit grillat igen (!) hihi
Svärföräldrarna kom hitfarandes på sina elcyklar, himla häftigt måste jag säga! De går liksom lite spidade, fast man trampar ju o så själv fast nån elpryl gör att man liksom får lite extra fart! Hehe
fick provcykla och det var nästan lite läskigt först, ni vet, det där första pirret typ när man ska köra moped eller dylikt för första gången, o det går fort, uuuiiiihh! 
Ja o så var det ju grillat oxå då ja, mmmmums! För med sig på cyklarna hade de några öl och lite kött! :) 
 
ikväll blir det tidigt sängläge!! Är trött idag! Avslutar helgen med en fin bild på vårt lilla charmtroll, som togs av hans mormor i fredags när hon och AxeL var på en skogspromenad och plockade blommor! :) 

Trevliga grannar

Tänk vad mycket trevliga grannar som finns såhär ute på landsbygden där vi bor! ikväll har vi träffat våra grannar som bor cirka 2 km ifrån oss! Hihi! 
Fick gott grillat kött med potatisgratäng , mm o så kladdkaka till efterrätt! Nu är jag sååå mätt i magen!!! 
 
Tack Hanna och Oskar, och djuren Hubbe, Sune (en äkta prydnadskatt) hihi och den vita katten som jag glömt namnet på, hihi! Tack oxå till kvällens underhållning - ångmaskinen! 
 
 
 

RSS 2.0