30 +

Jag är nu inte bara 30, jag är 30 + och det har firats minsann!!!!

Igår em kväll hade jag mitt försenade 30-årskalas som var i bassängen på sjukhuset! Jag hade bestämt mig för att inte behöva fixa med ALLT själv så det var praktiskt att hyra ett ställe, fixa catering, mamma gjorde tårtor och min vän Fredrik var utklädd till påsktupp, hah, och stod för underhållningen hela kvällen! F var oxå min hjälpreda med allt praktiskt! Stort tack till F!!!!!

Min vän Tess höll i ett vattengympapass för mig och mina gäster! Tack Tess, du är underbar!!!! Tack för EMELIE-låtarna och "det är din da ida" med Sigge furst! ;)

Tänk detta är livet, att ha alla nära och kära samlade under samma tak och skratta och umgås tillsammans! Min fina familj, Rickes familj, min vän Bettan, min vän Agneta och hennes barn och Min lilla Axel! Den enda som saknades var såklart mormor! Hon stod med på min inbjudningslista..... Hon hade gillat att vara social med oss andra, det vet jag! Nu fick hon istället sig ett gott skratt tillsammans med morfar från himmelen, när de tittade ner på vår fina underhållning!!

Tack oxå för alla fina presenter! Men den bästa presenten för mig är att alla kom och att ni var där för min skull!!

Kram på Er !!!


Laddat inför poolparty!

Imorrn är den stora dagen! Dags för poolparty! Sitter här med nymålade tånaglar, hihi! Måste ju gå in för det från topp till tå! Fast huvudet känns mest som fullt med kycklingfjädrar!

Nu är baksidan full med ved igen! Rickes pappa har varit här med två lass! Tjoho här ska det floas ved!!!

Idag har vi haft min kära familj på besök! Det blev snöig promenad, goda pajer till kvällsmat och hög volym på stereon!





Påsken är full av överraskningar!

Påsken är ju full av glädje och överraskningar! Vi har redan fått påskkort, Axel har fått påskägg, påskharen är på ingång, och igår kväll när vi lämnade Jämserum svängde vi snabbt förbi Fårbo där vi mötte två påsktokar, dvs Axels mormor och morfar! De hade oxå träffat påskharen som hade en liten present till Axel! En regndress var det i!! :)
Undrar vad denna dag har att erbjuda för överraskningar!?! Och undrar vad påsken mer går ut på! Vill passa på att komma med ett hett påsktips!!!
Kolla gärna in syrrans berömda hemsida om just påsken! Varje år vid påsktider så är den välbesökt med tusentals nyfikna! På sidan går att läsa om traditioner och påsken i allmänhet!
Nästan alla bilder på hemsidan har hon tecknat själv! Jag tror, om jag inte minns fel att hon t o m fick vara med i radio för flera år sedan, och prata om påsken och sin hemsida! Hur coolt som helst!

http://hem.passagen.se/sojson/




Kalas med vin (!) i glas

Raj raj raj... Nu får jag hålla tungan rätt i munnen för att välja rätt bokstäver på tangentbordet! Jag är nämligen lätt sallongsberusad! Har intagit mitt första glas rödvin sedan.... Eh... Minst 1 1/2 år sedan! Jag har ju visserligen aldrig varit någon storförbrukare av alkohol, OCH jag tycker väl egentligen inte att alkohol i närheten av småbarn är någon kombination att sträva efter!! Men nu var det ju kalas och jag blev sugen på ett glas! Det röda vinet lurade mig varje gång jag förde det till munnen, det blev en jätteklunk varje gång för jag glömde att det var vin i glaset, trodde det var påskmust!!! Hah! Det brände fint i den dammiga strupen! När jag klunkat mig igenom halva glaset så började det snurra till uppe i karusellen!!! Jisses!

Kalaset var i Jämserum och vi firade Axels farmor! Det bjöds på god mat och påskharen hade skickat med lite påskägg till Axel och hans kusiner!!
Axel fick kritor, anpassade till hans ålder! De är väldigt praktiska men de ser inte ut som man tänker sig att en krita ska se ut!

Nu ska fullpåetthalvtglasvin och hennes prinsar gå och zzzzova

*hick*


Vila på lunchen

Det gör vi här hemma i Tjuståsa!!
Rikard kunde inte låta bli att fota oss när han kom hem och hittade den här högen varelser i soffhörnan!
Nåja, vi laddar bara batterierna en stund!
I eftermiddag är det kalas, imorrn kommer stockholmarna, på lördag kalas, på söndag påskmat och paketspel..... Så nästa gång det blir tillfälle att vila blir.... På måndag!!!
Jo just det! Jag har varit i kontakt med självaste påskharen idag, han säger att han nog kommer en sväng till påsk o tittar till oss lite! Tjoho!!


Våren är här!!!

Om man sitter som jag gör nu, riktigt riktigt stilla i solen! Så helt plötsligt känner man på sig att nån skiter för fullt en våning upp! Ser framför mig små bajsar, hah! Tittar upp mot taket, och där sitter våren och skiter helt enkelt! Välkommen våren!


Första pulkaåket!!

Mina bleka kinder har förvandlats till knallröda bollar! Idag på eftermiddagen passade jag på att vila ute i solen medans Axel låg i vagnen! Sen kom Rikard hem och kom på den briljanta idéen att plocka fram Axels pulka! Blev några riktigt fina åk och fina bilder, en förvånad men sprallig och glad liten kille!!!! :) Majatax sprang som en tok i snön och katten Ester låg och smög i buskarna i väntan på attack!




Pustar ut efter ljusparty!!

Ojojoj, vilket härligt ljusparty! Hälften av deltagarna kände jag inte, hihi men det var ju bara skoj! Hon som höll i ljuspartyt var fantastisk! :) jag har massor med nyheter av doftljus i min beställning! Summan av kardemumma så blev det en lyckad eftermiddag/kväll!

Min vän Bettan kom oxå på partyt och hon hade med sig lite fina presenter till...............mina prinsar! Hihi! Det kan ju inte alltid bara vara jag som får presenter, haha! ;) så nu har Rikard ännu en tax i samlingen, och Axel fick en cool bil!

Nu återstår bara disken att plocka in i maskinen innan vi tar kväller, men hoppsan, titta vad vi hittade i diskmaskinen.... En liten hjälpreda!! Hihi det bådar gott för framtiden! :)

Nu gäller det att hämta andan i några dagar, för nästa helg, ja då blir det storkalas, tredje supersociala helgen i rad! Gaaaaaaaaah


Social helg igen!

Denna helg går också i ett socialt tecken! Gårdagen började med Babysim, och Axels kusin Ebba var med oss och badade! Hon fick Axel att racersimma! Hihi!

På eftermiddagen kom syrran på besök för att baka negerbo.. Oj nej, just det chokladbollar heter det ju numera! O massor med bus gjorde hon och Axel, bl a lite promenader med gåvagnen! ;)

På kvällen kom F så då blev det tacomys!

Idag vankas ljusparty här hemma!

Tjooo sen ska jag vilaaaaa!!! :)
Man blir trött av att ligga på topp!



Barnsäkrat o trevlig helg!

Våren tar sig inte lika fort fram som lilla Axel minsann! Ute behöver man inte skynda sig för att underhålla våren, men inne, inne pågår barnsäkran i fulla drag! Nu har första grinden åkt upp!

Jag önskar eder alla en trevlig helg!


Trafik Stockholm

Varje morgon när TV4 Nyhetsmorgon sänder ifrån trafik Stockholm
Så får jag näst intill ett epileptiskt anfall av att höra kvinnan Carita! Hon pratar så snabbt så jag hinner inte ta in allt hon säger! På bilden jag tagit ser det ut som att hon tar ett litet andetag, men det gör hon inte! Hon andas i princip aldrig under sändning! *pust*


Tandinfo och fortsatt barometertryck

Idag pallrade vi oss iväg till BVC för lite föreläsning/info om tänder! Axel hade som vanligt kryp i benen så min koncentration på själva infon var väl sisådär! Men kom ihåg 10 följande saker:
1. Ge INTE upp tandborstning på ditt barn även om det vägrar! Ha tålamod!

2. Undvik så länge det går att ge barn sött och godis för att minska risk för karies!

3. Kolla fluorhalten i ert dricksvatten, så den är ok, dvs inte för hög!

4. Vinkla tandborsten så att du även kommer åt Tandköttet på barnet, detta ska även vi vuxna tänka på!

5. Fluortant heter numera fluorfe, vilket är mer ungdomligt uttryck enligt tandsköterskan!

6. Chips innehåller inte så mycket socker!

7. Smoothie är bra att göra hemma, då vet du vad som är i och det är sockerfritt! Katching, 100 poäng till mig, som gör smoothie varje dag!!!

8. Sluta med napp vid 3 års ålder, annars löper stor risk att tänderna formas rakt ut istället för rakt ned!

9. Majskrokar och rån är att föredra som tilltugg framför sötsaker!

10. Vid 3 års ålder har alla barn fått alla sina mjölktänder!

Jamen lite lärde jag mig iaf idag! :) Axel passade på att rycka sin kompis V i hans scarfs, hrm så han riskerade andnöd! Så V fick lov o ge igen lite! De är ju för rara de små liven, hihi!

Min barometervärk som jag skrev om i tidigare inlägg håller i sig! Nu är jag nyfiken på Er läsare, brukar ni känna av väderförändringar i kroppen, eller är det bara jag som är hokuspokus-skapt?!?! ;}


Med barometern i ryggen

Ja, tänka sig! Jag har en alldeles egen barometer inbyggd i min rygg! Jag känner ofta av väderförändringar och oväder i ryggen! Det blir tydligare ju äldre jag blir!
Detta ligger visst i släkten oxå vad jag hört!
Tänk vad smart kroppen är! Men varför inte?! Kroppen står oss ju trots allt närmst, så varför skulle inte den kunna ge oss olika besked om omgivningen!

Nu längtar jag efter vår och är nyfiken på om mina rosor har överlevt vintern!?!


Vårdagjämning???

Jag tycker snarare att vintern har jämnat våren med marken! Ja men slå på den som redan ligger piper mitt påskris från marken, gör det! Denna tuffa kalla kyliga och hårda vintern är seeeeg!
Men jag vägrar ställa in grillen!
För bara nån vecka sen gav de kvittrande fåglarna, de nyuppkomna snödropparna och de bara vägarna löften om vår, men sen, sen kom vintern och slog våren rakt i nyllet!


Veckans hälsosmoothie

Hittade några burkar med krossad annanas som jag tillsammans med 1 lime och 1 banan och havremjölk kör i mixern! Den va fin den! Färsk annanas är ju såklart ännu bättre, om man nu har en sån liggandes i fruktfatet!! :}


Allt förbjudet är kul

Det tycker Axel, som gärna tar fart mot sladdar och djurens matplats!
Idag lämnade jag mitt lilla kryp ensam i några sekunder och när jag kom tillbaka hade han händerna fulla av katternas torrfoder! Tokstålle, du kan ju inte börja käka kattmat, den är ju jättedyr!

Idag har kylan trängt oss inne här i Tjuståsa! Helt galet vad kallt det har varit idag! Gick fram och tillbaka till postlådan och jag var ordentligt påpälsad men ack det hjälpte inte! Men Axel hann somna i vagnen och han sov kvar ute en bra stund medans jag inne i värmen avancerade mig igenom tvättberget som behövde strykas!!

Försöker ragga folk till mitt ljusparty, och det börjar väl se lite ljusare ut med deltagare! Men är det nån mer som vill komma så bara hojta! Det är hemma hos mig här i Tjuståsa på söndag kl 16!! Fika får ni oxå! :)


Katt/leksak??

Igår byggde vi ihop Axels fina "gåvagn" som han fick i dopgåva av sin moster! Axel har dock ännu inte fattat poängen med den! Och det har tydligen inte jag heller........ För varje gång jag ser den i ögonvrån så tror jag att det är min äldsta katt Ziri! Den är ju snarlik.....eller?!?


Julen varade till påska

Trista besked idag på tv4 nyhetsmorgons vädersändning som säger vinterväder i minst 10 dagar till, dvs ända till påsk och kanske även längre än så! MEN jag tror det blir en fin sommar i år! Jag bara har det på känn liksom! :)

Idag ska Axel och jag till favoritstället Jämserum! Bäst att passa på o ta en solig promenad i skogarna, för redan imorrn väntas snöoväder! *suck*

Jag lider just nu av en brist, den kallas brist på fröinköp! Jag har liksom svårt att bestämma mig för om jag ska köpa såfrön på nätet eller i butik, och vilka sorter jag ska välja! Tips, någon?? Vilka frö ska ni sätta i år???

När vi nån gång blir klara i trapphuset med renovering så är det tänkt att vi ska så detta frö på väggen, hihi, en för mig väldigt kult lampa som jag ärvt av mormor! Ljusa minnen!!!


Firar 8-månadersdagen med våfflor

Idag är Axel 8 månader! Jisses vart har tiden tagit vägen?!?

Vi fick besök av släkt och firade med våfflor! Mmmmums !

Nu är hela familjen trötta efter en intensiv helg med begravning, kalas, och allt umgänge med bådas våra släkter!

Zzzzzzz


9-års kalas!

Idag var vi bjudna till Axels kusin Karl på kalas! Där var släkt och vänner samlade från alla håll och kanter och det bjöds på god mat och fika!
Det blev mycket bus och skratt!



Taxar vs. Änglar

Min älskade sambo och jag har en förkärlek till att samla på föremål av det vi gillar! Rikard samlar på taxar och jag samlar på änglar!
Sedan jag började samla på änglar har jag alltid sett till att ha minst en ängel i varje rum i huset, en så kallad skyddsängel som har koll på mig och oss vart vi än befinner oss i huset! Hihi
Rikard började till slut känna att detta med mina skyddsänglar tog lite överhand, så han införde en regel om att det även måste finnas en tax i varje rum! Vad taxarna har för syfte har jag ännu inte fått reda på, mer än att de är söta såklart! :) Rikard säger att han helt enkelt mår bra av alla dessa taxar (som redan hunnit bli fler än änglarna)

Men de kompletterar nog varandra bra de där taxarna och änglarna! En tax är ju oxå egentligen väldigt lik en ängel med sina långa fladdrande öron (vingar) och sitt goda hjärta!


Begravning

Älskade mormor! Idag har vi haft begravning för dig! Du finns i våra hjärtan! Så mycket fina minnen.....


Saknar lite kommentarer!

Hallo??? Hoho?
Jag ser på min bloggstatistik att jag har många läsare, och det växer uppenbarligen! Kul!
Men nu undrar jag givetvis varför kommentarkontot i princip alltid är noll?!?!?
Vore ju kul med lite action liksom! Få igång lite samtalsämne, eller bara skriva nåt fint! Är det inte just det en blogg är till för? Eller kanske jag som totalt har missuppfattat hur man får till en intressant blogg ?!? Mina inlägg kanske inte ens är kommenterbara!?!?!?

Nåja, jag skriver ju inte enbart blogg för Er läsares skull, hihi, mest för min egen skull faktiskt!
Jag tror det kan vara bra o tänka till lite varför och vad man har en blogg till OCH vad man får ut av det!
Jag tänker såhär: än så länge är jag nybörjare, jag testar mig fram, men hittills har jag skrivit om det som ploppar upp för stunden, kanske mer som en dagbok, ibland en inspiration för andra beroende på vad det handlar om! Mycket blir det ju förstås om min familj, men svårt att låta bli liksom.... Kul åtminstone för släkten att följa om inte annat!!!

Men nu söker jag lite kommentarer! Är det något som saknas tycker ni? Eller kanske något som ni får för mycket av?!?
Kom med tips, idéer eller bara lite livstecken på att ni faktiskt inte bara är en punkt på statistikdiagrammet!!!

/ovan men nyfiken bloggare ;)


Egentid igen!

Ikväll fick jag lite egentid! Unnade mig en stund på salong zic zac hos Linda som gör superbra behandlingar!

Idag har Axel tagit varje tillfälle att resa sig upp till stående mot alla föremål som går! Han har numera en ständigt röd fläck i pannan från alla djupdykningar ner i golvet!


Går ostadigt längs videobänken!

Ja nu menar jag ju förstås Axel o ingen annan!!! :)

Idag har det varit öppet hus här! Imorse kom en kär vän hit med frukostfrallor och diverse annat Gutt! Satt och blarrade och spridde planer! F lämnade kvar en chokladkaka till mig, o skrev en lapp som förtydligade att den bara är min och att den bara ska ätas av mig!! :P

På kvällen kom ett gäng huliganer, närmare bestämt Rickes bror med familj! Vi tog såklart fram grillen nu när det snöar o allt! Vi brukar ju pricka in bra väder när vi ska gilla! Men grillat blev det och gott! Nu är Axel trött efter att ha busat och dansat och sjungit med sina rara kusiner kvällen lång!!


Miniförkylning och grön ärtsoppa!

Vaknade imorse med rinnande näsa och lite småont i halsen, dock ingen feber! Detta har hållt i sig under dagen! Man skulle kunna kalla det en miniförkylning! Känns lite mesigt faktiskt, att liksom inte vara dunderförkyld! Det här lilla kan ju lika gärna va! Vad ska det vara bra för liksom?! Ska det vara förkylt så borde ju bacillerna slå på stort och festa till det ordentligt i truten! Men icke, de nöjer sig med lite teparty! Åååh

Idag kom bilderna som togs på Axel av fotograf i fredags! Såååå fina! Nu har vi ju såklart svårt att välja! Får kanske bli nåt kollage med flera olika bilder på! Hihi

Ikväll passade det bra med soppa! Så det hettar till lite inne på bacillernas teparty! Vi provade ett nytt recept ikväll! Grön ärtsoppa! MEN den var lite för söt i smaken tyckte både jag och R! Ärtor är ju rätt så söta! Men den funkar, si sådär nån gång ibland!


En lista

Vad gjorde du kl 6 imorse?
"Jag kokade vatten under tiden som jag bytte blöja"

Vad gjorde du för 15 minuter sedan?
"Jag googlade på olika ställen man kan köpa såfrön på nätet"

Det sista du sa högt:
"Glöm nu inte att besikta bilen kl 11.10!!!!

Det senaste någon sa till dig:
"Fan oxå det hade jag redan glömt, kan du messa och påminna mig??

Vad var det senaste du åt?
" två omega3-tabletter och ett glas vatten, om det nu räknas

Morgon eller kvällsmänniska?
"Definitivt morgonmänniska, ALLA GÅNGER. Är som tröttast kl 19 på kvällen!

Längtar du mest efter just nu:
Vår och grönska

Sover du tungt?
Inte nu för tiden, vaknar av varje liten rörelse som Axel gör, OCH som Rikard gör, OCH som hunden och katterna gör!

Höger eller vänsterhänt?
Blandat! När jag äter håller jag besticken tvärtemot som man ska!

Hur många kuddar sover du med?
"1/2 om jag har tur! Det finns 4 kuddar i sängen, men Rikard använder 2 1/2 av dem och äldsta katten sover sedan 12 år tillbaka på kudden bredvid mig!

Vad ska du göra härnäst?
Snyta mig, har åkt på en liten förkylning!



En morgonpigg förkyld såfrönsgooglande omega3knaprare som påminner folk om bilbesiktningstid och som på nätterna försöker sova på 1/2 kudde om inte resten av sängsovarna väcker henne!


Saknar

 
Genom sorgens mörker
lyser minnenas ljus
 
 

Bloggfri helg!

Hade skrivit ett låååångt inlägg i fredags med lite bilder till det MEN så hände något, jag kunde inte använda nån funktion i bloggen, allt låste sig! Så det var bara att ta bort appen och skapa en ny, därmed försvann mitt inlägg! Suck! Jag blev så le så jag lade ner bloggandet under helgen!

För att ge en liten återblick så har helgen bestått av kallt väder Burr Burr, Babysim, långsam renovering (fortfarande källartrapp) och och och inköp av små påskägg! Hihi

Det kalla vädret har tyvärr gjort att vi mestadels vistats inomhus! Fast det blev en solig promenad både fredag och lördag! Fixade påskris i fredags och har ställt utanför ytterdörren, och jag tror det där jädra riset har blåst omkull minst 10 ggr under helgen tills jag tänkte, nä nu får det ligga där på backen, orkar inte springa och ställa upp det hela tiden! Så nu ligger det där!!!

Babysimmet gick fina fisken i lördags! Axel är ju som tokig i att bada! :P Axels lilla kompis V var oxå på Babysim så vi passade på att hälsa lite på honom oxå!

Och så till den långsamma renoveringen av källartrappen! Vi hade från början ett mål att bli klara i februari månad, men nu är det i mitten av mars och vi har kommit ungefär halvvägs! Vi har nog inte riktigt vant oss vid det nya tempot som småbarnsföräldrar... Allt tar liksom liiiite längre tid! :/

Igår var det dags för veckohandlingen! Svärmor passade Axel medans jag och R begav oss till maxi! Köpte bl a 5 små påskägg, hihi, till mitt 30-årskalas får det bli!


Svårigheter att söva prinsen på kvällen!

Vår lilla son är svårsövd på kvällen! Axel visar tydligt trötthetstecken genom att klia sig i ögonen, gäspa, blunda, MEN trots detta får vi brottas med att söva honom! Det är hans nya grej! Hihi! Jag vill INTE sova!!! Jag är INTE trött, har bara lite grus i ögonen! ;)

Eftersom det inte längre funkar att bara lägga sötprinsen i famnen och stoppa in tutten, och ta fram snutten så får vi testa nya grejer!
Har flera kvällar i rad provat att läsa för honom! Axel gick en bok av sin morbror och moster i doppresent, som heter "mina vänner dinosaurierna"! Hjälten i boken heter Axel! Den är såååå himla bra, MEN vi får aldrig reda på hur den slutar! Varje gång måste vi lägga ifrån oss boken ungefär när Axel och dinosaurierna råkat hamna i en vulkan där de trodde de kunde gömma sig undan en stor dinosaurie som jagar dem! Åååh så spännande! Vulkanen kan ju börja spruta när som helst och den stora dinosaurien kan ju få tag på dem om de inte gömmer sig!!! Gaaaah! Men när spänningen är som störst, då tröttnar min lilla prins på att lyssna och vill hellre klättra på mamma eller rycka mamma i näsan!

Känns som att jag måste byta nattningsstrategi!


Utskällda!!

Vår älskade hund Maja älskar att springa i trädgården och S K Ä L L A! 
Helst skäller hon på cyklister, bussar eller lastbilar. Ibland skäller hon på nån hare eller nåt annat vilt som rör sig i närheten av trädgården. Ibland bara okynnesskäller hon. 
 
Idag har det varit STOR SOL hela dagen, skönt. Det blev en långpromenad med Axel i vagnen på fm. Sedan var det premiär för Maja att vistas i princip hela dagen ute i trädgården, ibland skällandes men mest låg hon och njöt i solen. 
 

Liten men naggande god

Ett uttryck som hänger med o som passar fint på lilla Axel!

Just nu mår lilla Axel bra när han får busa med sin mormor! Mamma har egentid och gissa vad hon gör då, jo hon ska se till o få bilen tvättad! Så hon slipper gömma sig bakom ratten när hon kör genom stan för att inte skämmas i sin smutsiga kärra!!
Pappa Rikard ägnar sin egentid till att renovera trappen ner till källaren tillsammans med sin svärfar! :)

Det här med egentid är ju trevligt ibland, MEN man längtar ju mest bara efter sin lilla familj! Och tur är väl det att man inte har behov av att hela tiden vara ifrån familjen! :) men sen finns fortfarande alla måsten kvar, och dom görs inte alltid med hjälp av en liten nyfiken nykrypande och klåfingrig söt kille!

Medans jag sitter här och väntar så blev jag så himla hungrig, sitter cirka 10 meter ifrån mc donalds mc drive, hah och hör allas beställningar på diverse Gutt! Känns som jag sitter i fel kööööö


Dagens hälsosmoothie

Här kommer en fräsch variant av smoothie:

2 gröna äpplen
1 liten citron
Ca 2 cm bit färsk ingefära
Mjölk (jag använder havremjölk)

Skala frukterna, blanda allt i mixern tillsammans med den mängd mjölk som önskas!!

Mums!


Valde Jämserum och dissade Kungaparet

Idag har det varit stort pådrag i lilla Oskarshamn! Kungen och drottningen var på besök! Men jag och Axel struntade i detta och tänkte att vi tar en tur till Jämserum istället! O tur var det, för där väntade nygräddade semlor på oss! Ingenting slår lugnet och trivseln i Jämserum, inte ens kungen och drottningen, Hahaha!! :)

Senare i eftermiddag tog jag mig en sväng in till staden för att uträtta ett ärende, närmare bestämt köpa mig ett par svarta skor på skoplejset (OBS fortfarande köpstopp) MEN när jag kom fram till affären så var det helt kolsvart där inne, och när jag tittade mig omkring i andra skyltfönster så var det lika svart! Hela vägen hem var det svart svart svart, shellmacken och mc donalds, hela svalliden, hela Tjuståsavägen! YES tänkte stenåldersmänniskan i mig! Äntligen strömavbrott! Jag och Rikard har drömt om det länge, så vi får tända ljus och laga mat på vår järnspis!
Mycket riktigt såg jag, ju närmre jag körde vårt hus att Rikard hunnit tända en massa ljus och t o m fotogenlampan! Åh så mysigt! MEN när jag just kört in bilen i carporten, guess what - varde ljus och det började lysa! NEJ ! Utbröt både jag och Rikard när jag klev innanför dörren! Så tillbaka till verkligheten, här sitter jag nu uppkopplad istället för under en filt framför brasan!!! :(

Nu ska vi dra igång induktionshällen och laga soppa, suck, moderniteter!!! ;)



Råsaftcentrifug ?

Har länge haft planer på att investera i en råsaftcentrifug! Någon som har erfarenhet om nån bra kvalisort??

Är ju galet inspirerad av smoothies och tänkte bli ännu mera nörd och göra nyttiga juicer! ;)
Vem vet, sen kanske jag öppnar en juice- och smoothiebar!! Hohoho, det kanske skulle bli succé nere i hamnen på årets latitudfest!
Fast helst skulle jag vilja ha ett stort STORT växthus och en STOR sol.... Som upplagt för att odla egna exotiska frukter och grönsaker etc. Apelsiner, annanas, avokado, passionsfrukt, osv osv!
Har inte ens något trädgårdsland (än) så jag kan odla annat Gutt typ potatis, morötter, jordgubbar! Nåja, drömmar drömmar!

Ska iaf börja planera lite nu vad jag ska inhandla för frö som jag kan odla i kruka på vår altan! Det är väl det närmsta mina drömmar som jag kan komma detta år!

Tjoho!


Kryptag, shoppartag och famntag!

Nuuuu har Axel definitivt tagit sina första ordentliga KRYPTAG! Armar och ben är koordinerade och blicken går som oftast mot sladdar eller dylikt! :)

Idag har jag varit i SHOPPARTAGEN, minsann!! Skulle BARA köpa en svart klänning, men shopoholiken i mig trädde fram och tog överhand! Det blev även 3 par byxor, 3 linnen och en vacker ljuslykta! OBS att vi har köpstopp! Det var svettigt att erkänna mina synder för sambon! Nåja, jag har ju faktiskt sålt en massa saker sista tiden så jag kan ju absolut få lite cred för det!!!! Daaah

När jag kom hem från Kalmar och klev in i hallen och ropade efter min lilla gosunge så kom han direkt springande med sin gåstol och gav mamma en STOR kram! Dessa famntag gjorde min dag! K Ä R L E K !!!


RSS 2.0