Ängeln i rummet

Det bor en ängel i mitt rum
hon har sitt bo ovanför mitt huvud
hon gör mej lugn
och hon viskar till mej
allt det jag säger dej 

Det bor en annan i min kropp
hon har den vackraste av själar
hon är kärlek och hopp
och hon berättar för dej
hur mycket jag älskar dej 

Det bor en ande vid min fot
som blåser värme över huden
det kittlar och du såg att jag log
men när hon andas på mej
är det för att jag ska komma
och värma dej 

Här är jag med allt det andra
som gör en människa hel
och jag hoppasjag hoppas att du orkar
och att ängeln i rummet
det är henne du ser



Värna om miljön

Det är viktigt att värna om miljön, men det ska oxå vara roligt att värna om miljön! Jag som älskar inredning har designat detta återvinningssystem som sedan en duktig tjej har sytt åt mig! 


Även gamla lakan kan man återanvända ;) 


Myslördag hemma

Eftersom våran lilla prins har halsfluss fick det bli en hemmadag idag med en massa mys, och ett och annat bus! 

För några år sen hörde jag om en studie som gjorts där man undersökt vilken doft de flesta människor tycker bäst om av alla dofter som finns! Då visade det sig att doften av nybakat bröd var på första plats!!! 

Så eftersom lillprinsen har svårt att uppskatta smaksinnet just nu med sin onda hals, så har jag idag ökat hans välmående med världens godaste doft av nybakat bröd!!! 



Absoluta favoritbrödet här hemma just nu är skållat havrebröd på surdeg!!! 

Det är min dag idag!

Telefonen började ringa kl 6.20 imorse! Det var min mamma, den fantastiska kvinna som fött mig till världen för exakt 31 år sen! Mamma frågade "hur känns det att ha fyllt 31?" Ja på sätt o vis känns det faktiskt som jag blivit ett år yngre, jämfört med för ett år sen när jag var så trött och sleten! :) skönt o känna så nån gång oxå, hihi! 
När vi lagt på tog det två sekunder och sen ringde telefonen igen, det var min pappa, denna härliga människa som oxå bidragit till att jag finns till! ;) Han hade just hissat flaggan för mig! 

Telefonsamtal nr 3 var från syrran som hade klivit upp tidigare denna morgon, just för att hinna spela upp min favoritlåt "det är din da idá" med Sigge Furst, innan hon åkte till jobbet! Dock kom hon inte fram på linjen som redan var upptagen så tidigt! ;) 

Vid lunch kom svärmor med en härlig bukett tulpaner!

Vid kl 13.30 tog vi paus i firandet och besökte hälsocentralen som konstaterade att Axel har fått halsfluss! Just nu lider han av halsont, feber och nedsatt aptit!!! Hade tänkt ha kalas på söndag men fick idag ställa in det eftersom det råder sjukstuga här nu! :(

Ikväll har jag njutit av god mat på min favorit restaurang Cecil med mamma, pappa och syrran! Ricke fick vara hemma med Vår lilla sjukling! 

På Cecil (kinesisk restaurang) åt tre av fyra svenska kötträtter och mamma som kör 5:2-dieten fick nöja sig med en tom tallrik eftersom det var fastedag idag:

Haha skämt å sido, hon gottade i sig två små rätter! 
Medans vi väntade på att maten skulle serveras så blev vi serverade krålning
På bordet, närmare bestämt syrran försökte förklara hur hennes simkurs i krålning gått de första två gångerna


Här dyker hon nästan ner i vinglaset oxå..... Hihihihick!

Dags för paketutdelning! Pappa har fattat det här med ekologiskt, och slagit in mitt paket med naturpapper :) 


I paketet gömde sig detta underbara nyckelskåp! :) 


......som nu pryder sin plats här hemma!


Nästa paket.....


....är proffsigt inslaget av syrran, med en liten ledtråd i form av ett bi ;)


Mmmmm underbar parfym! 


Denna lilla pryl ska man kunna fylla på med parfym och ha med när man reser typ, eller så tipsade syrran att man kan ta med den hem till folk och sno lite parfym ur deras flaskor, mohahahahaaaaa ! 


Mamma viskar hemlisar.....


Väl hemma hos min prinsar uppvaktades jag med mer paket! 


Sååååå fin och skön morgonrock!!! 

Ikväll ringde oxå min kära broder från storstan för att gratulera! 

Ja vad ska man säga efter en sån här dag, jo TUSEN OCH ÅTER TUSEN TACK ALLA som har uppvaktat mig via Facebook, sms, telefonsamtal och post!!! Och TACK familjen för en underbar dag! NI gör hela mitt liv till en njutning!!!! 


Extra fet hudsalva

Idag har Axel och jag haft kul utomhus i snön! Blev en vurpa oxå så han fick ett å annat skrapsår i ansiktet :/ 





Det är kallt ute nu och därför viktigt att man smörjer in ansiktet för att skydda huden mot kyla och uttorkning!!!

Säljer wameko's extra feta hudsalva
Speciellt framtagen för spruckna händer och fötter! Går även att använda på andra utsatta områden såsom armbågar, ansikte och ben. Denna ekologiska och vegetabiliska produkt är såklart barnvänlig, så jag smörjer gärna Axels kinder innan vi går ut! Den har en frisk och härlig citrusdoft från eteriska oljor. Krämen är väldigt dryg så användes sparsamt. 

Ingredienser: sheasmör, kokosolja, glycerin, bivax, ullfett, talk, eterisk olja, ekologisk råvara. 

Detta är en av mina storsäljare, haha, om man kan säga så efter att ha sålt den några veckor ;) 
Börjar redan tunnas ut i mitt lager så imorrn kommer en ny laddning av produkter, ända fram till dörren oxå! :) 

Ikväll har jag varit på vattengympa och badat arombastu! Underbart! Men något som slår allt underbart är mitt lilla busfrö!!!






Det är så skönt med traktormassage på ryggen! Det borde ni testa! Och om traktorn går trögt så smörj med den extra feta hudsalvan!!!! Mohahahahaaaaa 

 

Emelie's glada lax

Här kommer ett superenkelt recept på lax i ugn med lite guttigheter till! Till största delen ekologiskt, såklart! ;) 

Du behöver:
Cirka 1 kg lax
1 citron
Färsk dill
4 morötter
1 purjolök
2 fiskbuljongtärningar
3 dl turkisk yoghurt (alt. Crème fraîche)
2 dl matlagningsgrädde (alt. Havregrädde)
2 msk maizenastärkelse
Citronpeppar
Peppar
Salt


Gör såhär:

Om du har en vakuum-marinerare så kan du med fördel marinera laxbitarna i den, lägg då i laxen, pressa på citron och krydda med citronpeppar och färsk dill! Ett tips är att aldrig marinera något med salt eftersom saltet kan göra köttet torrt i det skedet!! 
Om du inte har en vakuum-marinerare så krydda laxbitarna runt om och pressa citronsaften på dem! 


Blanda maizenastärkelse, grädden, turkiska yoghurten och buljongtärningarna i en kastrull och låt koka några minuter! Gör gärna dubbel sats sås om du vill! 

Strimla purjolök och morötter och lägg i botten på en form! 


Lägg laxen uppepå grönsaksbädden och häll över såsen! Toppa efter tycke och smak med t ex dill, rom, räkor, tomater etc!


Täck formen med aluminiumfolie och ställ i mitten av ugnen! Ugnstemperatur 200 grader! Låt stå inne i 50 minuter! Sedan är rätten klar att servera med ris, potatis eller pressad potatis!!! Mycket gott!!!



OBS! 
Vakuum-marinerare, för er som inte känner till, marinerar köttet på minst 10 minuter och det blir väldigt mört och fint i denna lilla manick som är enkel att använda och rengöra! 


Veckans tips

Testade idag att panera torsk på ett lite nyttigare och dessutom glutenfritt sätt! Inte för att någon här hemma är glutenintolerant, men mindre av det vita mjölet sägs ju vara hälsosamt hur eller hur! 
Fick tipset av syrran att panera torsken med sesamfrön! Så tillagningen gick tillväga som så att först doppa torskfiléerna i ägg och sen i sesamfröna och därefter hopp i pannan med valfri kryddning! Det blev gotteligott! 





Halv ett på Hotell Ett

Detta blev en tjejdominerad helg för min del! Tjejkväll med kollegor på lördagen med snack och snacks! Dök ner i sängen runt 00.30 *GÄSP*
Idag sågs vi åter, halv ett på Hotell Ett! Blev några timmars spabad och bastu för hela slanten! Även idag gott snack och snacks! Tacka av en kollega som slutat hos oss, lära känna nya kollegor mer och såklart kärt återseende av mina gamla kollegor! Tack alla 6 fina flickor för en underbar helg! 




Med en enkel tullipan

För med en enkel tullipan uppå bemärkelsedan
Vi har den äran, vi har den äran att gratulera
Ja, det har blivit populärt och är så välment och kärt
Så jag är säker att innan kvällen det kommer flera
En liten blomma så här planterad uti en kruka kan säga mer
Än Orrefors som är dekorerad med vita liljor och orkidé
Så med en enkel tullipan uppå bemärkelsedan
Vi har den äran, vi har den äran att gratulera


Idag hade min älskade lilla mormor fyllt år om hon fortfarande varit i livet! Detta blir första gången (sen jag lärde mig sjunga när jag var liten), som jag inte har möjlighet att ringa till mormor och sjunga för henne! :( Saknaden är stor efter denna fantastiska människa..........
Lite märkligt att idag, på mormors födelsedag blir Axel 1 1/2 år! Jag är så glad att de hann träffa varandra! 

Jag tänder idag ett ljus för lilla mormor och sjunger för Axel tullipanlåten som mormor alltid brukade sjunga för oss vid födelsedagar! 




Tulpanens dag

 Fick lära mig en gång att när man köpt tulpaner så ska man direkt vira in dem hårt i tidningspapper och låta dem stå så några timmar eller nån natt innan man släpper lös dem i sin vas! Därefter slipper man hängiga ledsna tulpaner!!! ;) 



Välja ekologiskt

Som för vissa av er bekant har jag börjat sälja hudvårdsprodukter och ljus från ett företag i Västervik! Har nu sålt i cirka två veckor och är förvånad över hur stort intresset för produkterna hittills är! 

Produkterna är handgjorda, vegetabiliska, till största delen ekologiska och fria från alla sorters kemiska ämnen som är skadliga för både kroppen och miljön!  När man läser innehållsförteckningarna ska man kunna förstå vad som står där, med andra ord inga konstiga tillsatser! Dessutom är de prisvärda!

Tänkte jag skulle marknadsföra dem lite då och då här i bloggen, och berätta lite mer om de olika sorterna! Kontakta mig vid intresse! 

Säljer bl a dessa tre olika läppcerat i smakerna berries, exotic fruits och pärondröm (sistnämnda är min
 personliga favorit)! :)

De innehåller kokosolja, sheasmör, glycerin, bivax, eterisk olja och ekologisk råvara.

Läppceraten är återfettande, vårdande, mjukgörande och skyddande! De ger ett svagt glans på dina läppar. 




Brrrrdor, Solva och skål

Började dagen med en liten hutt av min egengjorda ingefärsshot...... Det brann fint i strupen! Inte fel att skåla hälsosamt! ;)

Fortsatte dagen hos Rickes mormor! Axel lekte lite i snön, han älskar traktorer som på Axel-språk benämns "Brrrdor"!

Idag har jag även fått äran att Solva! Ni minns häromdagen att jag varpat, och idag har jag alltså trätt varpen genom solven! ;) helt underbar syssla! Ordet Solva tros härstamma från latinets solvo  som betyder upplösning! Ja jag kan verkligen skriva under på att där fanns ett o annat att lösa upp ;)
Julduk ska detta bli! 


Städa ut julen och välkomna snön

Idag tog vi tag i utstädandet av julen minsann, nu ligger tomtarna och vilar i kökssoffan och läser i tidningsbladen som de är omsvepta i! Hihi
Jag bad Ricke (mcgyver) rulla ihop julgardinerna..........

Huset har doftat ljuvligt hela em av nygräddat skållat havrebröd a la surdeg! 


Igår var vi ute och lekte i geggamoja och vattenpölar och idag blev leken full av snö! Tjooohooo Axel fick inviga sin snowracer som tomten gett! 
Igår


Idag !!







Restaurang Panorama!

Nu ska jag delge en liten rolig berättelse som inträffade för ett par år sedan! Jag o Ricke ville skaffa markiser ovanför fönstren på framsidan av vårt hus! Vi tänkte att begagnat blir bra, så vi började leta runt på blocket! Hittade en annons med en bild på en ihoprullad grön markis som såg fräsch ut! Ricke ringde på annonsen och bestämde sig för att köpa den! Av en slump, ett par timmmar senare, pratade Ricke med en snubbe om att han skulle köpa markiser begagnat av en snubbe i Kalmar och beskrev var han bodde! Men, sa snubben, jag tycker att den adressen låter bekant, undrar om det inte ligger en restaurang just där..... Bäst att du kollar så det inte står typ spendrups eller nåt sånt på markisen! Ricke slängde sig på luren o ringde säljaren igen! Mycket riktigt, på markisen stod med vita bokstäver "Restaurang Panorama"! Säljaren sa på lite brytning att det går att "sudda" texten! Tack men nej tack! Jisses Amalia, vilken tur i oturen! 
Visserligen går alla plattorna och ugnen för jämnan varm här men nån restaurang panorama vill vi inte skylta med! 
Blev att köpa nya markiser istället! 
Snipp snapp snut, så var denna sagan slut, och så levde de lyckliga i alla sina dagar! ;)

På restaurang panoramas meny denna helg:
*långkok (över natten) på hjort
*surdegsbröd
*glutenfritt bröd
*hälsoshot ingefära/citron






Att varpa en väv

Idag har jag varpat en väv för första, och förhoppningsvis inte sista gången i mitt liv! 
Innan idag hade jag ingen aning om vad varpa väv betydde, men nu är jag rik på varpkunskaper efter att ha insupit dem från Rickes fantastiskt duktiga mormor! Denna varp som blir av trådar ska sedan sättas upp på en vävstol och vara grunden till t e x en trasmatta! Det var helt galet kul, tog tid men det var verkligen terapi för själen! 
Och förr i tiden fanns en sån här varpställning på var och varannan bondgård! Ofta satt barnen, precis som Axel på korset längst ned o åkte karusell medans varpen snurrade runt! :) jag kan verkligen skriva under på att det var bättre förr ;) 

Blev lite traktorbus idag oxå!




Sushi och bio

På onsdagar är det sushibuffé på Atara sushi i Oskarshamn! Det är fina fisken det! Sex laxar i en vaxad laxask, näe i en full mage ska det ju vaaaa.......

Den här lilla räkan gillar ingefära så mycket så hon ska börja göra egen ingefärsnaps! 


Den här lilla hotta bruden gillar hetare grejer..... Wasabiiiiiiii !

Ovanpå laxarna i magen trillade det ner lite popcorn och godis medans hjärnan, hjärtat, munnen och hela kroppen skrattade åt hundraåringen som gick ut genom fönstret och försvann! Hah, man kan nästan tro att jag spelat rappa kalja, men dra på trisser, jag har varit på bio för första gången sen Axel kom till världen! 

Och till er som vill pröva en hälsokur i form av morgonsnaps, á la syrran, nu tar vi den: 




Inskrivningssamtal - check

Idag har Ricke och jag varit på inskrivningssamtal på Axels nya förskola, och träffat hans fröknar, och sett hans egen lilla klädhylla :) 

Ja jag säger då det..... Där ska ett gäng busfrön vistas, det kommer att bli spännande! Å ibland är världen allt bra liten, det visade sig nämligen att just de lokalerna förskolan låg i, har jag en gång i tiden jobbat i som vårdbiträde inom hemtjänsten! Inte hade jag då en aning om att cirka tio år senare kommer min son springa runt här o busa! :)


Kiss me

Förändringar för en kisse är inte alla gånger så bra! 
För ett par veckor sedan flyttade vi (av flera olika, tyckte vi, bra anledningar) katternas "toalett", dvs den lilla lådan med sand från plan 3 till plan 1! 

Vi har tre katter, varav en är utekatt och de övriga två är innekatter (ännu)! 
Den ena innekatten är väldigt VÄLDIGT rädd för utekatten, som också ofta befinner sig på plan 1, dit nu oxå "toaletten" är flyttad! 
Så den rädda katten vägrar att på egen tass smyga ner på plan 1 för att utföra sina behov! Kissens behov kan man numera hitta på följande (som vi vet om) platser:
• i brödkorgen
• på kökssoffan
• vid kaffebryggaren
• på hallmattan
• mitt på golvet
• i Axels myshörna

:,(
Detta är såååå jobbigt för ALLA inblandade! Jag har flera ggr/dag burit ner den lilla kissen till plan 1 och placerat henne på "toaletten", stängt dörren så hon får vara ifred en stund, klappat o gosat o viskat att läget är lugnt och att hon kan göra det hon ska PÅ RÄTT STÄLLE!!!
Då går det bra, men trots detta nötande och gosande och vänliga tillrättavisande så förmår sig damen inte bli av med sina rädslor och nya dåliga toalettvanor!!!

Vad göra??? Tips mottages! 




2013 -2014

2013 har varit återhämtningens år, i ordets rätta bemärkelse!!! 
Efter 4-5 månader med ett kolikbarn 2012 och väldigt lite sömn så blev 2013 kolikfritt, men dock fortfarande lite sömn! Vi har varit såååå trötta så vi ofta känt att nu NU stupar vi, men har ändå med mycket pusslande, förståelse för varandra och stöttning av nära och kära lyckats sakta successivt öka välmåendet! 
Ricke har ägnat tid till sitt största intresse - jakten, och jag har gjort mycket yoga, vilket gett tydliga goda resultat! Efter sommaren tog jag även tag i träningen och det var ett bra beslut! Finns mycket kvar att återuppta vad gäller träningen, men det får ta den tid det behöver, ingen stress! 
Så 2014 kommer bjuda på förhoppnings vis liiiite mer sömn, jag kommer så smått börja jobba igen, Axel börjar på förskola, och andra nya spännande aktiviteter väntar under 2014! ;)

Januari månad kommer gå i förberedelsernas tecken! Jag och Axel blir hemma denna månad oxå och får lite tid att lägga upp en plan för de nya rutinerna 2014! Att sätta upp mål är en bra start! 
Mål för januari:
1: inskrivningssamtal på nya förskolan! 
2: möte med kollegor på jobbet, stämma av lite innan det är dags.
3: inta lite striktare läggningsrutiner för Axel! 
4: återuppta matrutiner och veckohandling
5: påbörja mitt o syrrans nyårslöfte ;)

Och DÄR får det räcka! 2013 var återhämtningens år, och även om 2014 till viss del kommer att innehålla fortsatt återhämtning såväl fysiskt som psykiskt så döper jag härmed 2014 till uppvaknandets år, för nu i och med alla förändringar som blir med jobb, förskola etc så blir det också officiellt att "bebisbubblan" på hela 1 1/2 år nu får spricka och vi alla tre får vakna upp utanför den! :) SÅ därmed utmaningen 2014 blir att försöka ta alla förändringar med lugn och ro och fortsätta leva med mottot att leva i nuet! 

God fortsättning 2014 på Er! 






RSS 2.0