Aprilväder i juli

Idag har det varit både sol och regn, typiskt aprilväder! MEN, finns inga dåliga väder, finns bara dåliga kläder! Så här kommer dagens skryt:
 
Tog cykeln till/från jobbet idag! Var bara nån bortförklaring jag fick brottas lite med imorse! 
 
När jag kom hem fick jag famnen full av godsaker! Axel och hans mormor Ing-Marie hade minsann lagat kebab i eftermiddag! Kan jag vara värd efter dagens motion ;) 
 
Drog upp denna vackra skapelse ur trädgårdslandet! Ser nästan ut som en liten bebishand! ;) 

Det här med motion...

Lovade mig själv att cykla till jobbet varje dag nu i sommar! Jobbar ju endast 12 dagar totalt! så hittills har jag cyklat 3,5 av 9 dagar! :( 
Dålig motionskaraktär? JA!!!
Varje morgon hittar jag alltid nån ursäkt till att jag borde ta bilen istället för cykeln! Äh idag regnar det, äh fy vad det blåser ute idag, äh så hett det är ute, äh har en patient redan kl 7.30, äh jag har sovit så dåligt inatt för lillprinsen varit mycket vaken, äh äh äh ÄÄÄÄH!!!!!
Är liiiite besviken på mig själv! Så SKÄRPNING EMELIE! Nu har du 3 dagar på dig att ta kommandot över den usla motionskaraktären! 
OM jag inte hittar träningsglädjen snart så får jag nog anlita en personlig tränare!! :/ 
 
Men imorse cyklade jag, trots regn och rusk! 
Fast Ricke tyckte synd om mig när det regnade så, och ville prompt hämta mig och cykeln efter jobbet! Såååå det är alltså lite Rickes fel oxå att jag bangar en o annan cykeltur...... ;) känns liiiite bättre o få skylla ifrån sig lite ibland mohahahaaaaaa

Fel saker på fel plats

Nu för tiden får vi leta ofta efter saker här hemma! Vår lilla miniprins springer iväg med det mesta! Som häromdagen tex, då skulle jag laga smoothie, men hör och häpna, min tillbringare till Maskinen var borta! 
Efter lite letande........
 
Att jag inte tänkte direkt på att leta under vardagsrumsbordet.......... ;) 

Fyndat på loppis

Idag blev det en tur med familjen till den årliga loppisen i Krokstorp! 
Det var rusning på folk när det öppnade:
 
mitt första fynd blev en gratis barnvakt ;) så nu fick jag all tid att gå loss på loppisstånden!!! 
 
Jag är sämst på att pruta, men en fin blåmålad låda till Axels rum för endast 40 riksdaler är taget!! Pappa har hittat ett fint litet serveringsbord att ha vid solstolarna! 
 
Efter långa förhandlingar med pappa och Ricke om att bordet måste gå in i syrrans bil, så blev det mitt för 100:-! Lyckades pruta 50:-! 
Böckerna på bordet fyndade moster Sofie till lilla Axel! 
 
Vid det här laget är syrrans bil full, men enligt mina beräkningar går detta fynd oxå in i bilen! Jag borde ha blivit stuveriarbetare! ;) 50:- för denna vackra klädhängare, även den prutad 50:-! Ska väl oxå nämna att jag fick förhandla med Ricke innan jag fick lov att köpa hem mer! Jag lovar att du får ha dina jaktkläder hängandes på denna vackra vita............
 
Lite mat i magen satt fint efter allt svettigt jobb med att pruta och fynda, medans männen i mitt liv svettades med att packa bilen!!!
 
Springa i nedförsbacke tycker Axel o hans moster e kul! Det fick bli slutspurten på denna härliga loppisdag! 

Presenter från Gränna

Igår hade vi gäster, Rickes jaktvänner från Värnamo och Laxemar kom på besök hos oss! Blev mest jakt- och skogsprat! Grillat och kokosbollar efter det!! Mycket trevligt!!! 
åh så fick Axel kläder och vi fick polkagrisar från Gränna!!! :P Mmmmums 
 
 
På tal om jakt så fick jag tips av en kollega om denna kokbok av systrarna Brydling! Den är superduperbra! Ekologiskt tänk, ta vara på vad naturen har att ge, fina bilder, massor med inspiration, bra recept och kunskap om jakt, vilt, örter, mm mm! 

Galen i taxar, galen i sushi

Då har det gått en hel vecka på jobbet! Så fort tiden går! Nu helg! Blev en sväng in till stan i eftermiddag med mina prinsar! Ett varv på hamnfestivalen!
I en affär hittade Ricke precis det han är galen i:
 
Allt med taxar på.......
Ricke är tjejen i vårt förhållande när det gäller shopping! Jag går igenom butikerna på några minuter men får dra ut Ricke som alltid fastnar nånstans, om det så är småskruv eller barnväskor..... Han fick dock bråttom förbi damunderkläderna på lindex...... 
 
Jag får stå för den sushigalna i den här familjen! Mmmmums! 
 
Trevlig helg gott folk!

Ett gäng med lite stake(t) i

När en annan är på jobbet pågår samtidigt fint staketbyte på hemmaplan! Idag har 4 killar med lite stake i kämpat i värmen! ;) Ricke, pappa Lasse, Axel och hans kusin Karl! Mamma Ing-Marie fixar mat åt arbetarna, med lilla Axel som hjälpreda! 
Före 
 
Efter
 
Arbetsledaren
 
En flitig kille som minsann inte ligger på latsidan! 
 
Krävs lite tankeverksamhet oxå, tre kloka huvuden slås ihop! 
 
Miniledaren ska göra allt som pappa Ricke gör! Jo men visst är det så att barn gör inte som vuxna säger, de gör som vuxna gör!! :) 
 
Moppe e kul
 
Och kusinbus 
 
Mamma Emelie har saknat Axel massor på jobbet!!!! :,(
 
kvällens skörd från trädgården! Och när jag stod och vattnade morotslandet så såg jag att nån annan än jag smaskat morötter, undrar just vilka busar som mumsat på dem nu två dar i rad?!?!? Hihi 
Kan det mån tro vara Axels kusiner?!?!? ;) såååå gott ju!!! 

Vilka klipp!! ;)

Är just nu, tillfälligt i tjänst! Jobbar två veckor såhär mitt i sommaren, och Ricke är föräldraledig! 
Idag när jag kom hemrullandes på cykeln så var mamma och pappa här! Det pågår staketbyte i trädgården! Får bli lite bilder på det imorrn kanske! 
Ikväll tänkte jag bjuda Er på två fina klipp!  Hah!!! Inte varje dag man har halvnakna karlar i trädgården! ;) som klipper varann! Men det händer, sisådär nån gång varannan månad! Hihi
 
Två klipp! å den ena är bara min!!! Hihi! 
 
TACK mamma för blommorna, jag älskar luktärt! Och tack för barnpassning! ;) 
Skönt o veta att Axel är i goda händer när jag jobbar!!! 

Vissa längtar efter regn, andra efter höst!

Nu skulle det sitta fint med lite regn nån dag eller två! Det är ju jättelänge sen nu! Vår gräsmatta brinner upp och kantarellerna i skogen likaså! :( 
åh när man jobbar kan det lika gärna regna! ;) 
Häromveckan plockade vi massor med svamp, så mycket så vi till slut fick fylla våra kläder! Hihi! 
 
 
 
 Lilla Maja längtar efter hösten då hon får jaga! :))
 
 

Mästerkocken 2033!!

Får bli lite sammandrag från helgen som varit i detta inlägg! 
Igår gjorde vi en rajd på stan med diverse småärenden för att avsluta kvällen med grillat hos svärföräldrarna! Gott gott! Här kommer oxå veckans tips, som jag fann i deras trädgård! Solcellslykta i trädgården! Vackert! Den samlar solljuset om dagarna och lyser sen av det om kvällarna! ;) 
 
 
Idag har Axel firats igen (!) och denna gång av sin morbror Mattias och hans käresta Fredrik! Stockholmarna har busat med Axel så han blev helt slut sen och somnade vid matbordet! Hah
 
 
Fina presenter från Stockhult:
 
 Morbror Mattias tror att Axel ska bli stadsminister, och då måste man kunna läsa! ;) 
 
Axels nya kompis ALFONS ÅBERG !!!
 
Bäst av allt var kock-kläderna till vår lilla kock! Mästerkocken 2033?!?!?! ;) 
 
Nu är även Axels födelsedagstavla klar! Målad av hela hans närmsta släkt! :) 
 
 
 
 såsom regnbågen symboliserar denna tavlan mångfald. "Vi människor lever tillsammans sida vid sida. Och som regnbågens alla färger skapar våra olikheter och mångfald tillsammans en färgsprakande helhet..." (Citat Fredrik P) 
 
 
Våra magar har i helgen bl A mättats av detta surdegsbröd som jag o Råger gjort! MUMS! Skållat havrebröd! 
 
Somnade mitt i maten! Mätt, trött, och lycklig!
TACK Mattias och Fredde för idag! Hoppas vi ses snart igen!!

Det här med egentid.....

......ibland, men bara ibland så smyger jag in på dass, och stänger såklart dörren! Tar mobilen med mig och surfar loss ordentligt! Vi kvinnor kan ju göra flera saker samtidigt! 
Underbart med lite egentid på det sättet.......ända tills andra tycker att jag varit ovanligt länge på dass! Idag fick mina översociala prinsar nog, de saknade mig helt enkelt för mycket efter 10 minuters frånvaro och bröt min egentid, och kom på mig, surfandes i toastolen! Mohahahaha!!!!
 
Välkomna in på dass, jag e färdig nu!!
 

Kalaskillen!

Ja tänka sig vad tiden går fort! Nu är han ett helt år vår lille prins! I söndags firades han ordentligt av släkten, och idag har han haft en härlig dag med mig och Ricke! I helgen vet jag att det kommer ner två Stockholmare som oxå ska fira prinsen!
Bjuder på lite bilder från söndagskalaset och badet idag! 
 
Kusinbild
 
Kakbuffé, allt bakat av världens bästa mamma Ing-Marie
 
 
 
 
 
Mamma Ing-Marie bakade Axels första tårta! Sååå god! Med smultron på - Axels favoritBär! 
 
Alla gäster fick tillsammans måla en tavla till Axel
 
TACK mamma och pappa för all hjälp i samband med Axels kalas!!!
 
 Älskar att bada, syns det?!?! ;) 
 
 
Axel hälsar och tackar ALLA som ringt, sms:at eller skickat vykort idag på hans födelsedag!!! 

1 år idag!

Älskade Axel! Idag fyller du 1 år! Nu är flaggan hissad och vi spelar Sigge furst "det är din da ida" på repeat! Hihi
snart bär det av till badhuset! Klart du ska bada på din födelsedag, det är ju det bästa du vet! 
 
Du är det absolut bästa som hänt oss, vi älskar dig!! 
 
07:46 såg du morgonljuset för första gången 

Nu är det nära....

Ikväll vid den här tiden, för exakt ett år sedan satt jag med värkar i bilen på väg till BB med en nervös blivande pappa bredvid!
Snart skulle den komma, en av de lyckligaste stunderna i vårt liv!!! Imorrn bitti kl 07:46 hissar vi flaggan här i Tjuståsa! 
En av de sista bilderna på magen med"knodden" i.... 

Grillat på Torpet

Oj Oj Oj vilken kväll! Strålande solsken! Ricke, Axel, jag, mamma, pappa o syrran tog cyklarna bort till restaurang torpet vid golfbanan! 
Grillbuffe, trubadur, ett glas rosé och bäst av allt var när en av gästerna spontant började spela trumpet mitt i allt! Axel, charmören, lyckades charma trumpetmannen, som spelade speciellt till Axel hans favoritlåt "här kommer Pippi Långstrump"! 
Nu är vi trötta och nöjda och mätta och belåtna och färgade av solen och värmen! 
TACK alla inblandade ikväll! UNDERBART! 
Cykelglidarna
 
Mormors hoj rullar fint, men sadeln ger träsmak, ajajaj
 
 
 
"Här kommer Pippi Långstrump....lalalala"
 
 
 
GAP(A) ;) 
 
Hihi, golfbana i krukan! ;) 
 
Världens vackraste och snällaste syster! ;) 
 

Loppisfint

Idag har loppisen fått sig en omgång omtanke! Städat och fint blev det! Har även haft flera loppisgäster under dagen, och sålt för hela 250:-! Hej o hå, nu kanske det tar fart igen??!!
 
Rickes moster Anna har varit hos oss idag och busat med Axel medans vi fick lite annat gjort! TACK Anna för ALLT idag! Du är så fin med Axel och med oss!!! ;) 
 
Ikväll när jag gick min vattningsrunda i trädgården så kunde jag inte låta bli att rycka upp två små söta morötter som Ricke o jag premiärsmaskat nu! Underbart! Väcker mycket barndomsminnen hos oss! Mina härstammar från mormor och morfars kolonilott! Där jag sprang barfota mellan odlingarna och ryckte upp en o annan morot, och sprang o sköljde under vattenpumpen! Åh vad jag saknar mormor och morfar!!! Ni har gett mig så många fina minnen! 
 
 
Avslutar detta inlägg med en underbar bild på Ricke - grillkungen, semesterfiraren! Hah
 
 

Min nya vän Råger

Jag har fått en ny vän, Råger heter han! Råger är två år gammal! Han är inte som mina andra vänner han, nä för han är speciell på sitt sätt han! Han består av rågmjöl och vatten! Hah! Han är en rågsurdegsgrund! ;) 
Eftersom jag är nyttignörd så har jag dumpat ljust bröd (bukfylla) och inspireras numera av surdegsbröd! Ja men det är nog det nyttigaste i brödväg du kan hitta! Har en väninna som bakar surdegsbröd i mängder och det var hon som gav mig Råger! Hon har även gett mig alla sina heta tips kring surdegsbak! Det gillas! Har hittills (sedan 1 1/2 vecka) bakat två omgångar bröd av samma sort! Men två helt olika resultat! Tydligen är det inte helt ovanligt att det kan te sig olika vid surdegsbak, beroende på en massa olika saker! Första gången blev brödet något kladdigt inuti, men helt klart ätbart, och det blev nästan bättre när det tinades upp från frysen! 
Andra omgången bak som gjordes idag, resulterades i seg jäsning och grova sprickor på ytan, ingen aning om varför det blev så! 
Min vän tipsade mig att baka brödet tills innertemperaturen nådde 97 grader! Och att vissa brödsorter inte vill bli skurna i direkt! Så tänkte hejda mig till imorrn och skära lite! 
Ikväll har jag laddat två olika sorters bröd som ska bakas under morgondagen! ;) 
 
Råger han bor i min kyl och så vill han ha mat sisådär var tionde dag! Råger blir lätt gasig när han just ätit, så då får man se till o ge honom lite space o inte lägga locket på, för då skiter han ner hela köket! Det har min vän Anette fått erfara! Hihi! Tack Anette för att du gav mig Råger, han är underbar! Nu vet jag att när syrran sitter vid sin dataskärm och läser detta så tänker hon "tänka sig, Emelie hon roar sig fortfarande med bajs-skämt, hon har fortfarande inte tagit sig ur kiss-och-bajs-åldern"! Här får ni se Råger himself in action, nymatad! 
Burktext skriven av syrran
Teamwork, jag o Råger har tillsammans jobbat fram dessa fina bröd! Åh vi ska baka massor med bröd tillsammans! Du åh jag Råger, du åh jag!!! 
 
Om ni nu blir sugna på att ha en Råger-vän så kan ni få av mig! Råger kan föda barn, det ni!
 

Det är för varmt.......

..... För att skriva nåt vettigt här! Bjuder istället på en bild från mitt kök! Axel tycker visst att mamma ska stå vid spisen o laga mat! Bäst o låsa fast henne där, så vet jag vart jag har henne! :) Till pappa Rickes förtjusning! ;) 
 
 
 

Den som spar han har....

År 2013 är vårt spar-år! Vi följer bl a dessa åtgärder:
 
$ - inga onödiga inköp, i princip köpstopp! :) 
$ - sälj hela tiden grejer som inte används
$ - loppisverksamhet
$ - välj cykeln/mopeden framför bilen när möjlighet finns
$ - storhandla mat etc 1 gång/vecka 
$ - se över/ändra/uppdatera försäkringar, abonnemang etc 
 
Målet med ett strikt spar-år: 
 
$ - få en mer sund inställning till pengar
$ - slippa onödiga inköp
$ - avdramatisera impulsköp
$ - saker som bara står får andra bättre användning av 
$ - man rensar ur
$ - man får en liten extra buffert 
$ - låt dig inte luras av pengagiriga människor som hellre stjäl dina pengar än visar dig kärlek
$ - man kan med gott samvete ägna tid till familjen och inte jobba häcken av sig på annat håll (dvs utöver ordinarie jobb) !!
 
Det finns alltför många exempel på folk som jobbar o jobbar o jobbar (utöver sitt ordinarie jobb) och visserligen får de råd att köpa dyra bilar, datorer, motorcyklar, resor, etc! MEN får de energi över att vara glada, pigga och närvarande under lång tid?!? Jag tycker inte det! Pengar är inte allt!!! Been there, done that! 
 
Får sammanfatta detta inlägg med att spar-år 2013 hittills levererar såväl en liten buffert som mer tid till glädjefylld närvaro med nära o kära! :)) OCH man behöver inte ha dyra prylar för att uppnå lycka!!! :) 

Solskenshelg

Sol sol och mera sol! Underbar helg som bjudit på massor med sol och värme... Och bad! AxeL har badat i en av (!) sina pooler! ;) Han har två pooler redan fast han är så liten! Hihi! En såklart hemma och den andra i hem nr 2 - Fårbo!!! Där har min lilla familj tillbringat en stor del av helgen! Lugn och ro, njutbar stämning, grillat på menyn, krocketspel (jag kom tvåa), och 5 små söta igelkottungar (orädda) har varit framme flera gånger under helgen!! Jag, Ricke o Axel sov i friggeboden på gården! Såååå mysigt! Nu är vi tillbaka hemma men längtar tillbaka och vet att det kommer bli måååånga såna här likadana vistelser i sommar!!! Wiiiiiiooooo
 
 
 
Igelkottmamman hittade lite chips att knapra på, hihi 
 
Lyckades fånga 4 av 5 igelkottungar på samma bild
 
 
 
 
 Vår lilla prins går o går o går! Fick ett fint sms av mamma ikväll: "Nu tänker vi på hur många steg han har gått här på ett dygn....hans små fingrar finns överallt:-D ....ni har gjort honom så fantastisk!!!"
 

Livet ÄR underbart!

Idag har jag njutit och njutit och.......njutit! 
 
Min lilla familj har tillbringat dagen i Jämserum!!! Där möttes vi av brödbak i stenugnen, nybakade skorpor, fläderblomssaft, smultron med grädde på, isterband potatis och god sås..... Har säkert glömt nåt! Ja just det.... Trevligt sällskap! :) 
 
Jag gav mig oxå ut på en smultronrunda däromkring vilket gav mig en skörd på lite mer än 2 L !!!! 
 
Jämserum levererar!!!
 
Bakstugan! :) 
 
 
 
 
 

Spontan kusinträff

Idag var mamma jag o Axel på stan för en liten choppingrunda (dagens sponsor: mamma) ! Det blev ett par sandaler och en kofta till Axel! 
 
Blev oxå lite inköp till Ricke, som går på semester idag! Lite överraskningar när han kom hem! Hihi 
 
Sprang på min kusin Marie på stan! Härliga människa, och Axel var inte sen att flörta in sig hos henne! Pass på tänkte jag och vips hade jag ordnat mig en fem-minuters-nanny medans jag sprang in på Nilssons för att köpa gotteligott! 
TACK FINA MARIE!!!
 
Kvällen avslutades med lite familjemys, mamma och pappa kom hit och det blev kinamat i våra magar! TACK mamma och pappa för allt idag och för att ni finns!!! Ni ger oss såååå mycket av er närvaro och omtanke på alla sätt!!!

Hold your horses.....

Fick ett mail av syrran imorse: 

Haha!! Oj oj, dessa ”mötte” jag i morse på väg till jobbet! Lastbilen framför tvärbromsade precis när jag tagit av upp mot Fårbo. Fick se tre hästar i full galopp!

Hade det varit V75 hade jag satt alla hästar på plats.

http://www.barometern.se/nyheter/oskarshamn/hastar-pa-rymmen-valde-e-22(3841428).gm


Veckans tips

Nu börjar så smått mördarsniglarna kråla sig in i vår trädgård! I fjol blev vi tipsade om detta fantastiska medel, som vi såklart ska ha i år med! För det var såååå himla bra! 
Man strör ut det vid lämpliga snigelställen! När sen herr och fru snigel kommer på besök så slufsar de glatt i sig av medlet, blir proppmätta och därmed nöjda, så de beger sig tillbaka hem utan att äta nåt annat i trädgården! Väl hemma så kommer hungern hastigt på och då svälter de ihjäl! :/ 
o vi kan glatt äta våra grönsaker och njuta av våra blommor, ifred!!!
 
 

Axels hat-syssla

Axel fullkomligt avskyr att byta blöja nu för tiden! När han var liten och mest skrek så var det faktiskt på skötbordet han fann ro många gånger hah! Men som ni alla vet så kan vindarna vända och det har det även gjort här! 
Det är en daglig kamp att byta de där blöjorna, Axel far hit o dit o klättrar och kryper iväg och ibland även gormar ilskt i protest!! JAAAAAG VÄÄÄGRAAARRR VARA MED OM DETTA! Kan jag nästan höra honom skrika inombords! 
Nåja ikväll fick pappa Ricke nog och då förvandlades vårt lilla blöjmonster till ett........
 
.......blöjhuvud!
 
 
 

RSS 2.0