Dagens tips på hälsosmoothie!

Min smoothimaskin går varm i princip varje dag för det är ju så himla gott med smoothie, och nyttigt!!!
Här är en av mina favoriter tillsammans med lite egentillverkad müsli!

1 banan
1 dl blåbär
Ca 2 cm bit färsk ingefära
1 stjälkselleri
Havremjölk eller vanlig mjölk

Dela banan och selleri i mindre bitar, blanda sen allt i mixern! Spä med mjölk beroende på hur tjock/tunn smoothie du föredrar!

Müsli:
Blanda chiafrön, krossade linfrön, pumpakärnor och nötter som du gillar! Jag har i cashewnötter och sötmandel som jag hackar!

Denna supersmoothie med müsli innehåller massor med vitaminer och mineraler och är dessutom supergod! I den mån jag kan föredrar jag ekologiska produkter! Besprutat borde vara ute för länge sen!!!

Idag är det sjukstuga igen (!) här i Tjuståsa! Nu är det Axels tur igen (!) för en förkylning! Natten har bestått av snor snor och mera snor och Axel har skrikit av frustration för att han inte kan få sova ordentligt nu när han är så täppt och snorig!
Tyvärr får vi stanna hemma från öppna förskolan idag! Så vi inte smittar ner alla andra!

Så idag blir det en hemmamysdag och vi ska kurera oss med..........gissa vad.............
hälsosmoothie !!!


Laddat batterierna!

Babyrytmik är något som både jag och Axel gillar! Imorse dammade vi av stämbanden och tog ton i Döderhults Församlingshem! Det märks att alla barnen trivs med sången, rytmen, trumman och umgänget!

Resten av dagen spenderades i Jämserum! God mat, skinande sol, nybakade bullar, och trevligt sällskap!

Medans gammelfarmor och Axel tog en promenad så passade jag på att nöta med sparken lite på den lilla snö som är kvar! Idag har jag verkligen laddat på mina batterier! Det var välbehövligt!
Här är lite vackra bilder från färden!

 

 

 

 


Mycket som smält idag

Snön SMÄLTER som bara den ute nu! Nog för att jag gillar snö, men nu längtar jag efter vår och barmark så jag kan cyyykla på min nya cykel! Hihi

Idag höll jag och Rikard på att SMÄLTA bort i bastun! Det lever nog en finne i oss båda, för vi älskar sauna!! Eftersom vi inte har nån egen (Ännu) så får vi låna svärföräldrarnas lite då o då!

Försöker också SMÄLTA att någon jag trodde aldrig skulle gå bort nu inte finns längre! Jag saknar dig!

Igår fick vi en fin snölykta i vår trädgård! Ikväll tänder vi ett ljus i den! Nog kommer lyktan så småningom smälta bort, men ljuset överger oss aldrig!


Bloppis!

Säljer lite barnkläder till pojke strl 56-62! Även ett fåtal plagg i strl 50!
20 kr styck!
Kan tas till Oskarshamn!
Maila [email protected] vid intresse eller lämna kommentar här!!


1....2.....3.....dyyyk!

Igår var vi åter på Babysim! Axels moster Sofie var med! både jag och Axels pappa aldrig får till några bra dyk med Axel! Förra gången skulle pappa Rikard prova och då blev det ett djupdyk i 5 minuter (kändes det som) och kallsup för Axel så vattennivån i hela bassängen sjönk med 1 meter (kändes det som)! Babysimfröken sa: hoppsan, jag tror han är för liten för att vara så djupt under vattenytan så länge :/ pappa Rikard skämdes!!!
Hah tänkte jag igår, nu ska mamma Emelie ta lärdom av pappa Rikards feldyk! MEN mamma var lite väääl försiktig så det blev ett dyk på ytan... Så Axels vidöppna mun fylldes med vatten och så kom kallsupen igen! Babysimfröken gav även mig en läxa! :/ Medans jag skämdes lite så tog moster Sofie över och gjorde två perfekta dyk med vår lilla prins! Jaja, det är väl nybörjartur det brukar kallas va? Va va VA!!!!


Pedagogisk tandborstning!

När nu Axel fått tänder så är det lika bra att börja borsta de små gaddarna!
Axel har alltid varit så fascinerad av när vi borstar tänderna, så nu utnyttjar vi givetvis den styrkan och låter honom prova själv samtidigt som vi gör't!
Första försöket gick finfint! Tandkräm all over the place och all over Axel!


Äntligen sol!

Idag har solen visat sina bästa sidor flera gånger! Härligt med lite hetta på mina blekgrå kinder!

Axel och jag begav oss tidigt på fm till Jämserum! Där blev vi varmt mottagna med semlor och chokladmuffins, som Axels kusin Ebba bakat! Mums!

Till lunch blev det kroppkakor! De var himmelskt goda!

Eftersom jag är i stort behov av motion så blev det en tur med sparken i jämserumsskogarna! Det var måååånga år sen jag åkte spark! O jag kan säga att det känns redan i mina klena muskler T R Ä N I N G S V Ä R K, av att åka spark, K A T A S T R O F ! ! !
Ebba for fram som en lätt liten fjäder, och jag pulsade och suckade och kämpade som en, som en, som en... Hrm, jo nu vet jag, som en nybliven småfet mamma med noll kondition i hälsoförrådet!

Axel sov hela 3 1/2 timme i Jämserum! Han trivs med lugnet och den friska skogsluften!

Ikväll fortsätter vi att smaska kroppkakor som jag fick med mig hem! Hihi


Vatten e gott!

Kan ni så kan jag säger Axel, som gärna provar att dricka vatten ur ett riktigt glas hellre än ur flaskan!

Ikväll for jag in till la stada för att utföra diverse nödvändiga ärenden:
1: klippa luggen
2: beställa ny ersättning till Axel på Apoteket
3: köpa mjölk (blev visst två vackra kökshanddukar oxå)
4: skicka iväg sålda traderagrejer!
5: köpa en bättre bärsele till mig och min lilla klängapa! :)

Har på känn att jag och Axel kommer att bli väl omhändertagna i Jämserum imorrn! En fågel viskade i mitt öra att det blir kroppkakor på menyn, och att det bakats muffins och semlor där idag! Mmmmums! Perfekt diet för en bantande mamma, som vill bli av med mammamagen! Men jag har ju sagt till mig själv att det är heeeelt ok att äta onyttigt om man blir bjuden hemma hos andra! Men här hemma är det numera förbjudet att glufsa i sig en massa onyttigt helt ohämmat! Beach 2013 here I come!!!


Nu får det räcka med snö och rastlöshet!!

Idag vaknade jag 06:44! Upp med ett ryck! Ruskade liv i Rikard! "Älskling, vi har försovit oss"!!!! Du ska vara på jobbet om en kvart! Ååå så startade vår dag! Axel som för en gångs skull tog sig lite sovmorgon vaknade av sina yra föräldrar som försökte få rätsida på alla våra invanda morgonrutiner, som annars brukar pågå i cirka 1 timme men som nu var tvunget o bli färdigt på 2 minuter!

Hej o hå! Såhär 3 timmar senare ligger vi nu, jag och Axel och pustar ut lite framför Nyhetsmorgon! Åter igen rastlös! Och helst vill jag slippa att åka ut på vägarna i detta snöoväder!
Men det är ju kul för alla barn som har sportlov, att det är snö!

Men idag ska vi nog iaf försöka pulsa oss ut i snön! Får bli bärselen, för vagnen blir nog svårt idag! Nu längtar jag till våren, så jag och Axel kan inviga min nya cykel!


Mysdag hemma idag!

Började dagen med värsta rastlösheten! Frågade Axel vad han ville göra idag, men fick inga bra svar! Ute föll snön diagonalt, inne eldade jag på så mycket jag bara orkade i kamin! Det blev helt enkelt en mysdag hemma!

Har oxå tjänat 3700:- idag enbart genom att sälja sånt som vi inte längre har nytta av! Satt fint i mammakassan!
Planerar att ha ett 30-årskalas sen.... Cirka 2 månader efter att jag fyllt! Men vad gör väl det, bättre sent än aldrig jueeee! :) då kommer pengarna väl till pass! Det bästa av allt är att Tess och Stefan kommer till Oskarshamn då, och att folket jag känner i London oxå kommer!! Wiiihi!! O så alla andra Goa skurkar som jag vill ha med kommer oxå! *längtar*

Idag har Axel haft en sån där typiskt bra dag! Allt har flutit på, måltider, sovtider, och därimellan världens goaste och gladaste kille!


Eko-leksaker!

Axels farmor snappade upp mitt tips till släkt och vänner om att gärna köpa eko-leksaker till vår lilla eko-familj! :)) kan varmt rekommendera denna hemsida:

http://ekoleko.se

På tal om lek.... Idag har Axel haft sina små jämnåriga poolare från föräldragruppen här, och deras mammor! Det är ju så kul o se när de busar och leker ihop! Ett av barnen hade med sig sin lilla docka som Axel blev väldigt förtjust i! Så nu önskar sig Axel en tjejdocka! Hahaha

Här ligger jag och myser med min goskatt Elsa! Värsta pensionärskatten minsann!


Flera saker att fira idag!

Axel blev 7 månader idag, hurra hurra hurra! Han charmar verkligen alla med sina leenden och sin lilla smilegrop! Tänk vad fort tiden har gått! Och det känns nästan som att vi redan har glömt koliken som härjat! Men tur e väl det att man glömmer....

Idag upptäckte vi oxå att vår lilla prins har fått två små tänder! Så nu ska det tuggas minsann!

Dagen har tillbringats i Jämserum! Där var alla Axels små kusiner! Vi åt god mat och sen tog vi en skogspromenad! Där i skogen stannade jag och min lilla familj till vid en speciell plats och drömde oss bort en stund......

...... Hoppas våra drömmar slår in!!


När vi går ut på våra promenader

.....brukar Rikard 9 ggr av 10 ha "jakt- och skogs-skola" med mig! Idag när vi pulsade i snön genom skogen ner till Tjuståsasjön så förhördes jag i olika viltslag, dvs vilket djur som traskat i snön! Det slutade med att jag gick på helspänn och tyckte mig se vildsvin överallt! Haha! Vidriga djur! Stora bjässar som bara blir fler och fler! Tänk o möta en stor fet sugga med sina ungar på söndagspromenaden! O så kanske suggan blir sur och äter upp mig!!!
Inatt kommer jag drömma mardrömmar!

Nere vid Tjuståsasjön var det stilla stilla och VACKERT! Även på isen fanns det slag av vildsvin! Så även där blev njutningen kortvarig! :/
Axel den lille sötgrisen satt som en kung i sin bärstol på Rikards rygg och mest pratade hela vägen!
Hunden Maja sprang kors och tvärs som en galning mellan rådjursslagen!

Nu sitter vi här några timmar senare, hög tid att krypa i säng! Förhoppningsvis får vi sova 5 timmar i sträck.... Om vi har tur!
Godnatt alla vildsvin!


Nu är de första kryptagen nära!!

Jisses vad fort det går nu för vår lilla prins utveckling! Snart snart snart kryper han! :))


Alla Hjärtans Dag

Axel springer just nu runt i sin gåstol och blir alldeles i överlycklig när pappa Rikard leker apport med hunden! Det verkar vara nya höjdpunkten i Axels tillvaro just nu! Axel skrattar så han kiknar! Underbar underhållning såhär på Alla Hjärtans Dag!

Åh jag var i stan förut för o köpa lite kinamat! Medan jag väntade på att maten skulle bli klar så tog jag mig en snabbsväng in på Rågårds och hittade en superfin tröja MEN jag och Rikard har infört köpstopp på prylar denna månad! :( så jag svor på mig själv att jag ens hade gått in i affären!!!
Undrar om de kommer ha kvar tröjan i mars............. :))

För övrigt har vi fått lite fina posthälsningar idag från nära och kära! OCH mitt i posthögen hittade jag ett STORT brunt kuvert till mig från landstinget... Hmm.... Blev lite fundersam vad tusan det kunde vara! Blev såååååhäääär glad när jag öppnade och insåg att mina kära kollegor skickat en inbjudan för att fira att jag fyllt hela 30! :))
Wiiiiihoooooo!!!!




Fina fisken i ugnen och min nya favorit ångkokaren!!

Idag har jag mått illa illa illa, det verkar vara nåt magkatarrsliknande som eftersläng på maginfluensan sa en sån där kunnig sjukvårdsmänniska!

Nåja, det hindrar inte mig och familjen från att hänga lite i köket och göra god mat! Ikväll har vi lagat en fiskgratäng på rödspätta! Fisken handlade jag igår över disk! Det är så roligt att handla över disk, nostalgiskt oxå! Jag har mina kära föräldrar att tacka för det, som ju alltid hängt över disken på Domus i alla alla år och jag har många gånger stått bredvid och valt ost (fick provsmaka mååånga sorter) heh!
Tacka vet jag färska fina produkter framför frysdisken!

Till kvällen blir det också ångkokta grönsaker! :P mmmmums! Lärde mig av nån klok gumma att ångkokta grejer behåller mer av sina vitaminer och mineraler! Så jag blev inspirerad av detta och önskade mig en ångkokare i julklapp! En himla smidig liten manick som man kan fälla in och ut i olika lägen och som passar i olika kastruller! Helt klart bästa grejen i köket 2013!!!


Smällor


Magsjuk dag 2

Jaha här ligger jag helt utpumpad efter 1 dygns elände med magsjuka! Det enda positiva med detta är ju att man rasar i vikt (cirka 3kg), men å andra sidan så är det ju bara vätska som försvinner, gäddhänget och den där grötiga-mammamagen finns ju kvar! :) 
Nåja nu har jag gnällt lite oxå, men det är helt ok att gnälla lite när man mår såhär! 
Nu återstår vila, återhämtning och därefter sanering av mitt läger på övervåningen (!)
Mina prinsar roar sig på nedre plan! Än så länge har de klarat sig undan magsjukan! Tur att vi byggde 1 extra toalett!!! 

Jag ska iaf försöka få lite administrativt gjort härifrån sängen idag, så jag känner att jag gjort nån nytta!!! 

Svärmor lärde mig igår att inkubationstiden för magsjuka är 48 timmar, så min plan är att fortsätta isolera mig detta dygn oxå på plan två för att om möjligt minska risken för smitta till de andra på plan 1! Har de inte blivit smittade inom 48 timmar så klarar de sig troligtvis! 

Våra djur känner verkligen på sig när någon blir sjuk! Båda mina katter och hunden har varit nära mig hela tiden och minstingkissen t o m sympatispydde med mig igår inne i badrummet! Hah! Jag kunde inte låta bli att skratta då! Hon hade gottat sig på de vackra tulpanerna som mamma gav oss häromdagen! 

Snart är det alla hjärtans dag och jag har legat här och spritt lite planer inför dagen! Love is in the air! <3

RSS 2.0