Emelie's glada lax

Här kommer ett superenkelt recept på lax i ugn med lite guttigheter till! Till största delen ekologiskt, såklart! ;) 

Du behöver:
Cirka 1 kg lax
1 citron
Färsk dill
4 morötter
1 purjolök
2 fiskbuljongtärningar
3 dl turkisk yoghurt (alt. Crème fraîche)
2 dl matlagningsgrädde (alt. Havregrädde)
2 msk maizenastärkelse
Citronpeppar
Peppar
Salt


Gör såhär:

Om du har en vakuum-marinerare så kan du med fördel marinera laxbitarna i den, lägg då i laxen, pressa på citron och krydda med citronpeppar och färsk dill! Ett tips är att aldrig marinera något med salt eftersom saltet kan göra köttet torrt i det skedet!! 
Om du inte har en vakuum-marinerare så krydda laxbitarna runt om och pressa citronsaften på dem! 


Blanda maizenastärkelse, grädden, turkiska yoghurten och buljongtärningarna i en kastrull och låt koka några minuter! Gör gärna dubbel sats sås om du vill! 

Strimla purjolök och morötter och lägg i botten på en form! 


Lägg laxen uppepå grönsaksbädden och häll över såsen! Toppa efter tycke och smak med t ex dill, rom, räkor, tomater etc!


Täck formen med aluminiumfolie och ställ i mitten av ugnen! Ugnstemperatur 200 grader! Låt stå inne i 50 minuter! Sedan är rätten klar att servera med ris, potatis eller pressad potatis!!! Mycket gott!!!



OBS! 
Vakuum-marinerare, för er som inte känner till, marinerar köttet på minst 10 minuter och det blir väldigt mört och fint i denna lilla manick som är enkel att använda och rengöra! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0