Emelie's glada lax
Här kommer ett superenkelt recept på lax i ugn med lite guttigheter till! Till största delen ekologiskt, såklart! ;)



Du behöver:
Cirka 1 kg lax
1 citron
Färsk dill
4 morötter
1 purjolök
2 fiskbuljongtärningar
3 dl turkisk yoghurt (alt. Crème fraîche)
2 dl matlagningsgrädde (alt. Havregrädde)
2 msk maizenastärkelse
Citronpeppar
Peppar
Salt

Gör såhär:
Om du har en vakuum-marinerare så kan du med fördel marinera laxbitarna i den, lägg då i laxen, pressa på citron och krydda med citronpeppar och färsk dill! Ett tips är att aldrig marinera något med salt eftersom saltet kan göra köttet torrt i det skedet!!
Om du inte har en vakuum-marinerare så krydda laxbitarna runt om och pressa citronsaften på dem!


Blanda maizenastärkelse, grädden, turkiska yoghurten och buljongtärningarna i en kastrull och låt koka några minuter! Gör gärna dubbel sats sås om du vill! 
Strimla purjolök och morötter och lägg i botten på en form! 
Lägg laxen uppepå grönsaksbädden och häll över såsen! Toppa efter tycke och smak med t ex dill, rom, räkor, tomater etc!

OBS!
Vakuum-marinerare, för er som inte känner till, marinerar köttet på minst 10 minuter och det blir väldigt mört och fint i denna lilla manick som är enkel att använda och rengöra!


Lägg laxen uppepå grönsaksbädden och häll över såsen! Toppa efter tycke och smak med t ex dill, rom, räkor, tomater etc!

Täck formen med aluminiumfolie och ställ i mitten av ugnen! Ugnstemperatur 200 grader! Låt stå inne i 50 minuter! Sedan är rätten klar att servera med ris, potatis eller pressad potatis!!! Mycket gott!!!

OBS!
Vakuum-marinerare, för er som inte känner till, marinerar köttet på minst 10 minuter och det blir väldigt mört och fint i denna lilla manick som är enkel att använda och rengöra!
Kommentarer
Trackback